• Lectura de el manifest i presentació del servei Orienta

La programació "Celebrant la Diversitat", que va començar la setmana passada, ha arribat al seu equador i contínua amb més força cap al dia de l'Orgull, el proper 28 de juny.


La setmana passada, el centre de Cultura la Mercè de Borriana va obrir les portes amb l'exposició de deu panells informatius preparats per Pineo, de la Creu Roja Joventut. També va tindre lloc la projecció, i posterior tertúlia, del reportatge "Violeta: la revolució lesbiana", així com la presentació del llibre de Laia Pitarch Les Invisibles: una aproximació des de les ciències socials.


En els tres actes, celebrats seguint totes les mesures de seguretat al Centre de Cultura de Borriana, ha estat protagonista la reivindicació dels drets LGTBI que ha fet passos de gegant en aquests últims anys.


El públic assistent, tant a la projecció i a la tertúlia com a la presentació del llibre, va coincidir a afirmar la necessitat de fer front al lema de la campanya proposada per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana "Amor és amor", per a fer front als debats que giren a l’entorn de la comunitat LGTBI.


Maria Romero, regidora d'Igualtat ha afegit: "Així, s'ha reivindicat que la defensa dels drets LGTBI+ pretén, des del respecte, que totes les persones puguen accedir a la plena ciutadania sense excloure ningú. També s'ha evidenciat que encara queda molt de camí per recórrer a diferents nivells. Per aquest motiu, continuem reclamant la necessitat d'una llei estatal que protegisca aquest dret per a la plena ciutadania. En definitiva, un camí per recórrer, tot i que la Llei Valenciana siga la més avançada de tot l'Estat, i encara que no siguen coneguts per la ciutadania tots els drets que aquesta llei reconeix".


Aquesta vesprada tindrà lloc, a les 19h al jardí de Centre de Cultura la Mercè, la presentació de l'Oficina Orienta, una oficina pública que tindrà la seu a les tres capitals de la Comunitat Valenciana, i que estarà integrada per professionals de Treball Social, Psicologia, Advocacia i Intervenció Social per poder atendre de manera transversal els temes LGTBI +.


Finalment, demà a les 12h a les portes de l'Ajuntament de Borriana continuarà la programació amb la lectura del manifest LGTBI, extret de l'acord plenari de el 4 de juny, i a les 12.30h Orienta tornarà a fer la seua presentació per a les entitats i públic professional.