La regidora d'Igualtat, Maria Romero, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, han presentat avui acompanyats de la representant de la Fundació Le Cadó, Susana Pérez, la cinquena edició de la Cursa de les Dones, que se celebrarà a Borriana el diumenge 29 de març a partir de les 11 hores, amb l'objectiu de recaptar fons per a finançar diversos estudis d'investigació contra el càncer de mama, en tot el territori nacional.

La responsable de l'àrea d'Igualtat ha destacat “el gran treball” que realitza la Fundació Le Cadó, “a l'hora de mobilitzar primer, i congregar després, a centenars de persones en cadascun dels actes” i ha assegurat que gràcies a això, “les inscripcions creixen cada any i els beneficis que es destinen a una cosa tan important per a les dones com la investigació i la lluita contra el càncer de mama, també són majors en cada edició”.

Maria Romero ha mostrat l'agraïment a les entitats i empreses col·laboradores “per continuar fent créixer cada any una Cursa de les Dones no competitiva, la recaptació de la qual va íntegrament a la Fundació per a continuar investigant”.

Així mateix, ha expressat el seu desig que enguany, el dia 29 de març es convertisca en “una jornada de sororidad, d'estar unides i de reivindicar causes justes”, per això, ha animat que des de divendres que ve, 6 de març, “us acosteu a la Piscina Municipal per a realitzar la inscripció i convertir aquesta cinquena edició de la Cursa en la més gran i solidària de les celebrades fins al moment”.

Vicent Aparisi ha explicat que es tracta d'una caminada popular de 5 km de “solidaritat”, en l'organització de la qual col·labora activament el Servei Municipal d'Esports (SME), i ha agraït a la Fundació Le Cadó i a totes les empreses i entitats col·laboradores l'esforç en aquesta Cursa que té “un valor afegit”.

Per part seua, la gerent de la Fundació Le Cadó ha destacat “l’extraordinari paper de la població i de la societat borrianenca”, que ha demostrat tots els anys ser “generosa i solidària amb aquesta iniciativa” amb la qual col·labora de forma “proactiva”, i ha recordat que en la passada edició van ser al voltant de 1.100 persones les que van participar.

A partir del pròxim divendres, les persones interessades es podran inscriure per tan sols set euros, a canvi, rebran la samarreta commemorativa, la polsera a les mil primeres inscripcions i tots els productes que al final de la Cursa lliuren totes i cadascuna de les entitats i empreses col·laboradores.

Finalment, Susana Pérez i Maria Romero han volgut agrair al dissenyador de la imatge d'enguany de la Cursa, Jacobo Ventura, de la Col·lecció Alexandra, i a les onze entitats i empreses que participen la seua col·laboració en la cinquena edició de la Cursa de les Dones, així com també a l'Associació de Veïns del Port i a la Federació de Comerç de Borriana per ser “altaveus” de la iniciativa i ajudar en l'organització.

El dissenyador de la imatge de la Cursa d'enguany, Jacobo Ventura, ha volgut “agrair que es dirigiren a mi per a la imatge del cartell i les samarretes, que he volgut que foren blanques com a símbol de pau i puresa i amb impressió làser i una mà de dona que fa el símbol de vida, però només la meitat perquè de forma simètrica la complete la persona que la porta, al costat d'una flor de color rosa que és el símbol de la fundació per a la qual es recapten els fons”.

També, el representant de Frescamar del Grup Andròmeda, Eduardo Soler, ha manifestat que “sempre ens hem sentit recolzats pel Consistori, així que sempre hem volgut posar el nostre granet d'arena en activitats de tan gran projecció social com la Cursa”.

A més, la representant de l'AV del Port, Silvia Ruiz, ha destacat que la Cursa de les Dones compleix cinc anys, així que una edició més “ens congratulem d'aportar el nostre granet d'arena a la Cursa per a continuar fent créixer tant la participació com la recollida de fons a benefici de Le Cadó”.

Aixi mateix, ha volgut estar presents en aquest acte de presentació el representants de COINPA, Tomás Payà, que ha tingut paraules d'agraïment per poder col·laborar un any més.

Igualment col·laboren altres entitats i empreses com la Clínica Granell, Rosquilletes Fines, Caixa Rural, Grupoom, Gufresco, Taula Gurmet, Videca o Sanycces i Col·lecció Alexandra, als quals Romero i Pérez han agraït la seua col·laboració i l’aposta que fan per la Cursa.