Primera Escola Municipal de Igualdad

Dimarts que ve, 8 d'octubre, se celebrarà la sessió inaugural i de presentació de la primera Escola Municipal d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere, organitzada per l'Ajuntament de Borriana, dirigida a tota la ciutadania i amb l’objectiu d'oferir una formació bàsica en aqueixa matèria.

L'Escola Municipal d'Igualtat es desenvoluparà des d'octubre de 2019 fins a abril de 2020 a l'auditori Juan Varea i comptarà amb 14 sessions formatives, més una sessió inaugural i de presentació, i una altra de cloenda en què es lliuraran els diplomes acreditatius.

Amb una metodologia àgil i flexible, dirigida a tota la ciutadania, l'Escola ofereix un aprenentatge participatiu amb recursos audiovisuals. A més de l'oportunitat de poder analitzar la realitat social amb una mirada igualitària i de participar en el desenvolupament d'una societat igual per a homes i dones i sense violència, reivindicar i practicar el bon tracte enfront del maltractament.

Segons ha explicat la regidora d'Igualtat, Maria Romero, en aquest projecte “hem tingut molta de cura perquè resulte pràctic i interessant, amb docents de qualitat i que aporte valor a les persones que participen” i ha animat els veïns i les veïnes a inscriure's per a formar part d'aquesta iniciativa.

La regidora ha indicat que dins del Pla d'Igualtat Institucional es plantejava com a acció oportuna, precisament, oferir formació en igualtat al personal del Consistori i amb aquesta Escola, ha assegurat, “a més de donar la possibilitat a tota la ciutadania de formar-se en igualtat i construir xarxa, podem cobrir l'objectiu i que el personal municipal també participe, la qual cosa permetrà que en el nostre dia a dia en el treball al servei de la ciutadania tinguem una mirada més oberta”.

Cal destacar que cada participant podrà fer un projecte d'igualtat tutoritzat per l'escola, bé per a l'associació per la qual participa, per al seu negoci o per a la seua vida i es concediran diplomes de participació.

Les Inscripcions es fan al correu igualtat@burriana.és i per a més informació al telèfon 691 674 229.