Burriana se suma a la Nit Violeta contra la violencia machista

La façana de l'Ajuntament de Borriana i el campanar, ‘El Templat’, s'il·luminaran de color violeta la nit de demà divendres 20S contra la violència masclista, i se sumarà així a la iniciativa de les plataformes feministes de tot el país, segons ha confirmat la regidora d'Igualtat, Maria Romero.

La nit serà violeta en el municipi i s'il·luminarà amb la col·laboració de Ferrovial, empresa que no ha volgut deixar d'aportar el seu granet d'arena en aquesta convocatòria que sorgeix com a resposta “a l'estiu tan sagnant que hem tingut i que encara contínua, com així ho proven les 4 dones assassinades aquesta mateixa setmana”, ha lamentat .

Amb aquest acte simbòlic, ha aclarit, el municipi s'adhereix a l'emergència feminista per a sensibilitzar la societat, demanar justícia i denunciar que quant a la violència de gènere, “no estem davant d’una alerta sinó davant d’una emergència, un problema de tal magnitud que requereix una solució urgent”.

La majoria dels partits polítics amb representació en el consistori, PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciutadans, tots excepte VOX, han recolzat aquesta acció reivindicativa de la llum violeta, “tot un símbol de la lluita contra el masclisme, contra la por, una lluita de sororitat dels feminismes”, ha assenyalat la regidora.

En aquesta línia, Maria Romero ha fet una crida als veïns i veïnes per tal que se sumen a la concentració que tindrà lloc demà 20 de setembre a les 20h a la plaça Major de Castelló, i ha animat les persones participants a acudir amb llums violetes “en memòria de les víctimes de la violència masclista i per a mostrar la nostra repulsa i el nostre rebuig més ferm”.

 Així, el 20S la nit serà violeta, amb una concentració nocturna que serà secundada per nombrosos col·lectius socials i en la qual s'espera una gran participació de la ciutadania.

 Cal recordar que en el que va d’any 42 dones han sigut assassinades a mans de les seues parelles o exparelles, 1.017 si ens remuntem a 2003, i 32 menors han perdut la seua mare. A més, tres menors d'edat han sigut assassinats en 2019, víctimes de la violència de gènere exercida contra les seues mares, segons l'últim balanç del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.