presentació "La doble transición"

Dijous passat a la sala de plenaris de l'Ajuntament de Borriana es va presentar el llibre del periodista andalús Raúl Solís Galván “La doble transición”. L'autor ha volgut acostar-nos a les vides de huit dones que als pocs mesos de la mort del franquisme es van atrevir a fer una segon transició: la dels seus cossos.
L'autor es va llicenciar en periodisme per la universitat de Sevilla, ha col·laborat en la publicació política paral·lel 36, Eldiario.es/andalucia i The Huffington Taula. Ara treballa en el mitjà digital lavozdelsur.
Les dones de les quals ens parla: Salvaora, Silvia, Myriam, Petroli, Soraya, Mar, Manolita i María José van patir pallisses, ostracisme, exclusió i fins i tot presó, i encara hui dia continuen portant vides al marge, simplement perquè un dia van decidir que el cos que les envoltava no era el que volien.
Raúl Solís ha parlat que no ho va tindre fàcil per a poder guanyar-se la confiança de les dones biografiades, ja que “els records eren massa dolorosos com per a tornar-los a verbalitzar”.
També va insistir en el fet que el col·lectiu hauria de conéixer el treball i esforç d'aquestes primeres pioneres, que van obrir moltes portes per les quals han entrat els drets de totes les persones LGTBI.
Una vegada acabada la presentació, l'autor va contestar les preguntes i va signar els exemplars dels i les assistents que van anar a descobrir “La doble transición”.