libro La doble transición

Hui dijous dia 20 de juny a les 19.00 hores tindrà lloc la presentació del llibre «La doble transiación» per part del seu autor Raúl Solís a la Sala de Plenaris de l'Ajuntament de Borriana.
«Vagues, delinqüents, vicioses, perilloses socials, malament exemple per a la infància», aquests i altres qualificatius s'han vingut emprant des que el món és món per a definir a totes aquelles persones que tenien una forma de sentir i de voler diferent a la socialment establida i acceptada.
Traspassar certes fronteres, no solament era un acte de valentia, era tota una temeritat i la garantia de patir l'exclusió social, d'entrar a la presó, o d'ambdues.
Aquest llibre que està prologat per Mònica Oltra recull la vida de huit dones: Salvaora, Silvia, Myriam, Petroli, Soraya, Mar, Manolita i María José. Dones que es van atrevir a subvertir tots els tractats morals i religiosos d'una Espanya encara endarrerida, parlem de la transició. Així doncs, elles van ser capaços de dur a terme un projecte vital propi i a qui el moviment LGTBI agraeix part dels avanços aconseguits.
Van penar en presons, van patir tortures, van ser investigades per la policia política del franquisme i van ser insultades pels carrers per persones del carrer que no podien entendre la flexibilitat del binarisme sexual i la readaptació dels gèneres segons l'opció de cada persona.
L'entrada a aquesta activitat serà gratuïta fins a completar l'aforament i a més es repartiran als i les assistents uns tatuatges per a donar visibilitat a la dignitat del col·lectiu LGTBI.