campaña ASC

De Festa, No de Caça” és el directe i contundent missatge de la nova campanya contra l'assetjament sexual als carrers que ha dissenyat i presentat hui el departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana. En l'acte en el qual s'ha donat a conèixer tota la cartelleria i material dissenyat per a la campanya, han estat presents tant la regidora d'Igualtat, Maria Romero, com l'Agent i la Tècnica del Departament, Lourdes Burdeus i Sheila Pierre-Louis, a més dels i les representants dels diferents locals d'oci nocturn que s'han sumat a la campanya, com són Naraniga Gastromusic, l'Havana, Baviera i El Holandés Errante.
Tal com ha explicat inicialment la regidora d'Igualtat, Maria Romero, “des d'Igualtat llancem aquesta campanya amb l'objectiu de fer front comú per a promoure entorns d'oci lliures per a tothom, i especialment per a les dones, per això vull agrair a totes les parts que s'han sumat, com són la Junta Local Fallera i la Federació de Falles, Policia Local de Borriana, Pub Baviera, Naraniga Gastromusic, La Habana, El Holandés Errante, Musical Events Borriana i la Creu Roja Joventut”. I és que els i les representants dels diferents locals d'oci de la ciutat s'han sumat a aquesta campanya, ja que com ha explicat la mateixa Romer “reprenem aquest tipus d'iniciatives amb una nova campanya que s'estrena per a les pròximes Falles, però que volem que es faça extensible a la totalitat de celebracions i activitats d'oci nocturn que tinguen lloc a Borriana durant tot l'any”. Així els locals s'han compromès a difondre la campanya en les seues xarxes i repartir en el seu local el material que té com a missatge central «de festa, no de caça» amb el qual es busca llançar un missatge molt clar i directe a la ciutadania i especialment als homes. En paraules de la regidora «volem que els borrianencs vagen de festa per a gaudir de manera respectuosa i conscient i no que ho convertisquen en una excusa per a assetjar a ningú». A continuació, ha sigut l'Agent d'Igualtat a l'Ajuntament de Borriana, Lourdes Burdeus qui ha presentat el vídeo que també s'inclou en la campanya. Un vídeo on homes reconeguts de la ciutat llancen missatges cap a altres homes, buscant la seua complicitat. Tal com s'ha explicat en la presentació «busquem activar a eixe home que respecta i actua com caldria esperar en una societat democràtica. Busquem que els homes borrianencs que participen aconseguisquen que tots empatitzen i es facen càrrec de la seua responsabilitat en l'eradicació de la violència, prenent consciència que amb la seua forma de fer poden contribuir a allò que no volen ser. Volem, a més, fugir de missatges que exigeixen a la víctima, i enfocar-nos cap a la part de l'agressor». En aquest vídeo es poden veure imatges de Telmo Tejedo, jove integrant de l'equip Athletic Borriana Kayac Polo, el jove Pablo Ania, advocat i windsurfista professional i un dels esportistes provincials més condecorats, el director del diari Ara, David Miró, Kiko Garcia, ciclista professional i director de la volta a Espanya, Juan Poré, reconegut artista local i Anaven León, premiat poeta borrianenc i professor, a més d'aquells que estan directament relacionats amb les Falles com Salvador Doménech, Josep Nos o Salva Crespo.
Finalment, la regidora Maria Romero també ha volgut agrair “el suport i col·laboració de Creu Roja, ja que enguany s'encarregarà d'habilitar un Punt Violeta durant les Falles amb la intenció de donar suport presencial a la campanya, amb un lloc que estarà situat en la paret lateral del Mercat de Borriana, per ser una zona cèntrica i molt transitada en aquestes festes”. El Punt estarà actiu entre les 23.00 i les 03.00 hores de la matinada dels dies 16, 17 i 18 de març, amb un doble objectiu: conscienciar i previndre situacions i atendre aquelles persones que hagen patit o siguen coneixedores d'una agressió. En aqueix mateix Punt Violeta, coordinat amb el Centre Dona 24h, s'ofereix la informació i el telèfon amb el qual poder contactar si es necessita assessorament telefònic, però també facilitaran el contacte i es coordinaran diàriament amb la Policia Local. Un lloc en el qual es podrà trobar, consultar i poder-se assessorar per una psicòloga, així com per una integradora social.