premis dia de la dona

L'alcaldessa de Borriana, María Josep Safont i la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana, María Romero, han sigut les encarregades d'entregar a les dues dones borrianenques i al club de bàsquet Borriana l'obsequi en forma de placa i ram de flors que les distingeix com premiades en el Premi Dia de la Dona de la ciutat. 
Ha sigut Safont qui ha començat parlant i ha volgut ressaltar en un dia com hui, entre moltes altres coses “l'eliminació definitiva de la violència contra les dones, especialment a través de la prevenció, però també de la lluita contra la violència real, que ha de ser sempre una prioritat immediata”. 
A continuació, la regidora d'Igualtat, María Romero, ha presentat els premis recordant tant a les components del jurat que han decidit els premis, com les característiques del premi. Seguidament, ha repassat tant els currículums com les experiències personals i professionals de les homenatjades. La primera d'elles, Glòria Olivares i Muñoz, qui ha pujat a recollir el seu premi per com ha recordat María Romero “haver-se fet un buit en un món tan masculinitzat com és el de la cultura i sobretot pel seu esforç en el manteniment de la cultura valenciana”. A continuació, ha sigut Isabel Ferrer Blanco qui ha pujat a recollir el seu premi per com ha recordat Romero “aconseguir trencar un sostre de vidre, per la seua tenacitat i per haver sigut capaç si es fes buit en un món tan masculinitzat com és el de les finances, la banca i empresa.
L'últim premi ha caigut a les mans del Club de Bàsquet Borriana, en reconeixement pel seu esforç pel manteniment de l'esport femení. Totes les premiades han rebut, a més, les afectuoses i agraïdes paraules de companys de treball que també han pres la paraula durant aquest acte.
Amb el Saló de Plens ple de familiars, amics i amigues i altres acompanyants, es tancava l'acte de lliurament del Premi Dia de la Dona de Borriana, en el qual també han volgut estar presents les reines falleres, així com les premiades d'anys anteriors. Com a conclusió final, ha pres la paraula l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont qui ha volgut ressaltar “que tot això és possible gràcies, entre moltes altres, a les dones que ens van obrir pas ja fa molt temps, a dones com a nostres mares i les mares de les nostres mares…, gràcies a això s'ha anat construint la igualtat en la nostra societat”.