El saló de plens de l'Ajuntament de Borriana ha acollit l'inici de la setmana d'activitats del 25N amb la conferència sobre el "Pacte valencià contra la violència de gènere", que ha realitzat el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat , Alberto Ibañez.

El secretari ha estat acompanyat per la regidora d'Igualtat, Maria Romero, al junt a la directora general d'Inclusió, Imma Carda, Coordinadora de l'Àrea Social de la Fundació Isonomia, Maria José Ortiz, regidors de la corporació, i veïnes, veïns i associacions de la localitat.

Ibañez ha explicat la importància de sumar-se al Pacte i formar part d'ell. El secretari ha agraït la feina feta des del municipi per la lluita contra la violència de gènere, “ja que va ser un exemple l'any passat, i ho tornarà a ser aquest amb les activitats que s'han programat ".

Romero ha destacat que "és important per a Borriana, que a més del gran pas que s'ha realitzat amb la redacció del pacte contra la violència de gènere", la nostra localitat s'haja adherit a través d'una declaració institucional, el que suposa la unió total de tots per una causa que encara queda per treballar ". A més, Romero espera que "la societat de Borriana participe en totes les activitats que s'han organitzat, i s'adheresca al pacte, tal com ho hem fet des del consistori".

La programació del 25N, tindrà el seu moment àlgid i que reunirà a un major nombre de gent dissabte que ve, quan El Pla de Borriana es veja transformat amb la intervenció artística dirigida per l'associació d'artistes locals AUPA i el Col·lectiu Elixir Creatiu. Tal com ha explicat Romero "es tracta d'una espectacular intervenció artística i que esperem que aconseguesca aquest objectiu final de, a través de l'art, arribar a les consciències de la ciutadania". El mateix dissabte dia 25 s'habilitarà un escenari i un micròfon obert perquè qualsevol persona puga expressar-se a l'hora de condemnar la violència masclista. Uns missatges que segur es repetiran en el dia de la Festa per la No Violència del dilluns 27, en la qual es realitzaran diverses activitats per als centres educatius i es donarà lectura al Manifest contra la Violència Masclista.

La programació continuarà el dimecres dia 22 de novembre amb el repartiment del Punt Violeta. L'alumnat de diversos centres educatius de la ciutat repartirà als voltants dels col·legis i instituts un Punt Violeta que té com a objectiu deixar clar i recordar a cada lloc on se situe, que es tracta d'un espai lliure de violència masclista. A la campanya de repartiment se sumaran altres col·lectius com les associacions de veïns del Port, Grau o la Serratella, l'Agrupament Escolta de Borriana o la Federació de Comerç que també el distribuirà en establiments Borriana.

Finalment, els dies 28 i 29 de novembre se celebrarà el taller "Sense Etiquetes. Per un futur en igualtat", en el qual tots els alumnes de quart de primària de Borriana podran seguir entenent la lluita contra la violència masclista.