Pesca al rall Borriana

- El concurs es realitzarà a la platja de l'Arenal dissabte que ve, 4 de setembre, després d'un any de paralització per la pandèmia

- Les inscripcions, gratuïtes, es faran a l'inici de l'activitat, a les 8 del matí

 

La platja de l'Arenal de Borriana serà una vegada més l’escenari del concurs de pesca tradicional amb rall el dissabte 4 de setembre, després d'un any de paralització per la pandèmia.

Enguany se celebrarà la tercera edició d'aquest concurs, aprofitant les dates de la Misericòrdia, organitzat,per l'Associació de Pesca amb rall de la Comunitat Valenciana (Aparcova) en col·laboració amb l'Ajuntament.

L'exhibició començarà a les 8 del matí enfront dels xinringuitos i es desenvoluparà durant dos hores, en què els participants disputaran els trofeus tant en la categoria d'adults com en la d’infantil.

El regidor de Pesca, Vicent Aparisi, ha destacat la importància que “aquesta disciplina de pesca mil·lenària i mediterrània es done a conèixer i es promocione perquè no es perda” ja que, com ha assegurat, “és una tradició autòctona que mereix reconeixement pel seu valor històric i cultural”.

En aquest sentit, ha agraït a Aparcova l'organització de l'activitat perquè “es recupere aquesta pràctica pesquera, antigament de subsistència, per part dels veïns i veïnes de Borriana”.

Així, el proper dissabte dia 4, les persones que s'acosten fins a la platja de l'Arenal podran conèixer aquesta tècnica tradicional i concursar en l'activitat, on es repartiran copes per als guanyadors i medalles a la participació als xiquets i xiquetes.

El concurs és gratuït i les inscripcions es faran en la mateixa platja a les 8 del matí, per ser un espai obert on es poden controlar fàcilment les distàncies de seguretat i mesures antiCovid.

La pesca al rall és comuna en la costa mediterrània i en el litoral valencià es practica ja des de fa segles amb l’ús del rall, una xarxa circular amb ploms als extrems per a pescar a poca fondària.

Els pescadors usaven aquest ormeig per la facilitat en el maneig a la vora de la mar, i es pot practicar tant des d’embarcació com a peu, en ser una tècnica que s'utilitza en paratges que tenen poca profunditat en l'aigua, ja que el pescador necessita vore els peixos en el llit de la mar.