El Ayuntamiento celebra la ayuda de la Generalitat a la Cofradía de Pescadores de Burriana

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor de Pesca, Vicent Aparisi, han expressat la seua satisfacció i agraïment per l'ajuda directa de 20.510 euros que rebrà la Confraria de Pescadors de Borriana de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per mantindre la llotja oberta en l'actual situació de crisi i amb l'objectiu de mitigar els efectes de la Covid-19

Segons ha explicat l'alcaldessa, el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Rogelio Llanes, els ha comunicat que el seu departament està elaborant un decret perquè les confraries de pescadors de la Comunitat Valenciana puguen sufragar les despeses que ha suposat tindre les llotges obertes de la Comunitat. En el cas de Borriana, ha indicat, la confraria de pescadors rebrà 20.510 euros.

Es tracta, ha celebrat Maria Josep Safont, d'ajudes directes per a col·laborar a pal·liar l'actual situació de crisi a les entitats gestores de llotges pesqueres que han tingut dificultats en l'activitat pesquera i la comercialització dels productes de la pesca en els mesos de març i abril pel confinament. A més, es tracta de garantir el funcionament bàsic de les entitats associatives que sustenten els serveis d'aquesta activitat.

L'alcaldessa de Borriana i el regidor de Pesca han celebrat que l'ajuda contribuirà a "compensar les caigudes de facturació i les pèrdues" per la pandèmia i s'han mostrat conscients “del perjudici que les limitacions de l'estat d'alarma estan causant al sector de la pesca artesanal”.

Aquesta mesura, s'emmarca en les ajudes directes de la Generalitat als sectors que s'han vist afectats per la crisi del coronavirus, perquè puguen afrontar les despeses de manteniment de l'activitat i, sens dubte, ha assenyalat Safont, contribueix a “implementar i millorar la situació econòmica en la gestió de la llotja del peix de Borriana per la caiguda de la venda pel confinament”.