Burriana promociona el valencià para  el Día del Libro 2021
DIa del libro 2021 en Borriana
  • La Biblioteca Municipal, llibreries i Biblioport repartiran bosses per als usuaris i clients que agafen o compren llibres aquesta setmana

  • L'Ajuntament impulsa una campanya en què les paraules característiques utilitzades a Borriana, algunes de les quals en desús, seran les protagonistes

Borriana celebrarà divendres que ve el Dia del Llibre amb l'objectiu de fomentar la lectura entre els veïns i veïnes de la localitat, per a la qual cosa l'Ajuntament ha creat una campanya en què les paraules característiques utilitzades a Borriana, algunes de les quals en desús, seran les protagonistes, perquè es tornen a utilitzar.

El regidor de Normalització Lingüística, Vicent Granel, ha explicat que encara que no se celebre la fira del llibre per la situació sanitària, “cal fomentar el dia del llibre i la lectura en valencià a tota la localitat”. Per aquest motiu, la Biblioteca Municipal, les llibreries, i la Biblioport de l'Associació de Veïns del Port repartiran en els pròxims dies unes bosses per cada llibre que retiren o compren amb motiu del Dia de Llibre.

En la bossa, un cerdet lector és el que anima a la gent a llegir en valencià per al pròxim 23 d'abril. El disseny de la bossa ha sigut a càrrec de la borrianenca Ester Gradolí, que a partir de les paraules valencianes triades, ha creat uns dibuixos, en què el cerdet és el protagonista, i exemplifica el significat de cadascuna de les paraules.

Així, es poden trobar paraules com “comboi, malesa, trellat, xalar, arremullar, borinot, festejar, pigota o espentejar”. Una campanya que, segons ha manifestat Granel, “pretén estendre's durant tot l'any”.

A més, la regidoria de Normalització “ha fet una compra de llibres en valencià per a la Biblioteca Municipal, així com per a Biblioport, per a fomentar nous títols i que les persones usuàries puguen triar noves lectures”, ha explicat el regidor de l'àrea.

D'altra banda, des de la Biblioteca s'informa que el contacontes de Mary Poppins que estava previst per al divendres 23 d'abril, s'ha posposat per a poder acollir millor a tots els assistents a l'auditori del CMC Mercé i pròximament s'informarà de la nova data.

Trasllat de la Fira del Llibre

El consistori, en coordinació amb les llibreries de Borriana, ha decidit que la celebració de la Fira del Llibre, tal com es coneix als voltants de la Mercé, es traslladarà al mes d'octubre per a poder realitzar totes les activitats en una situació sanitària més adequada. Encara així, ha reiterat Vicent Granel, amb motiu del Dia del Llibre, el divendres 23 d'abril, s'ha organitzat aquesta campanya, “per a promoure la lectura, i també, la venda de llibres en els diferents comerços de la localitat”.