desfile benèfic

Hui ha tingut lloc la presentació de la IV Desfilada Solidari que se celebra anualment en el xiringuito QP Terrassa Borriana, a la platja de l'Arenal.
Així, els responsables de l'organització de l'esdeveniment juntament amb les propietàries de les botigues comercials de moda «Casanova Men’s Wear», «Ela de Lola» i «C’est Joli» han volgut sumar-se un any més a una desfilada de moda, que com s'assenyalava en aquesta presentació «no s'estableix cap mena d'entrada ni preu per assistència, si no que la part solidària en la qual esperem que també participen les persones assistents, i que consistirà en una rifa de regals i obsequis aportats de forma totalment altruista recaurà integrament en l'associació espanyola contra el càncer».
També s'ha afegit «és l'IV any que celebrem aquesta desfilada solidària i volem donar les gràcies, sobretot, als comerços que any rere any han donat suport a aquest esdeveniment, i a l'organització, animant a crear més iniciatives d'aquest tipus i al fet que tots els locals i establiments s'unisquen i les continuen donant suport a»
La Desfilada Solidària tindrà lloc aquest pròxim divendres 5 de juliol a les 23.30 hores de la nit en el xiringuito QP Terrassa Borriana.

ADI en el CMA

Que no existeix edat per a submergir-se en el món de les arts és alguna cosa que el servei municipal d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) de Borriana té clar des de fa anys, i per això sempre ha impulsat les activitats i iniciatives que relacionen directament el món de l'art amb el creixement congnitivo i personal de xiquets i xiquetes de tan sols un parell d'anys. I sobre la base d'aqueixa premissa i a la col·laboració continuada que el propi ADI du a terme amb al Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana, Així, el servei municipal ADI i el conegut com Jardí Artístic del CMA han tornat a implicar desenes i desenes de xiquets i xiquetes de les diferents «escoletes» amb les quals compta la ciutat de Borriana, perquè participaren en les diferents sessions que hui han pogut gaudir en les instal·lacions del Centre on han pogut tindre els primers contactes amb les diferents disciplines artístiques que s'imparteixen en el CMA, i així acostar-se per primera vegada als conceptes d'arts com la música, la dansa o qualsevol tipus d'expressió artística. Ha sigut sobre les deu del matí quan l'alumnat de la Escola Infantil Infant Felip de Borriana han pogut gaudir, per exemple, de la interpretació de diverses peces per part de les professores i alumnes del CMA amb instruments com el violí, per a més tard, utilitzar la psicomotricitat i els xicotets moviments coordinats per a acostar-se al món de la dansa. Fins i tot han pogut rebre algunes explicacions sobre expressions artístiques com el dibuix o la pintura, amb l'observació d'alguns dels treballs de l'alumnat a l'hora de reproduir algunes de les grans obres pictòriques de la història de l'art. Tal com indicaven tant des de la direcció del CMA com les mateixes responsables del ADI «entenem que mai és massa prompte perquè els xiquets i xiquetes de tan sols dos anys comencen a conéixer les diferents disciplines artístiques que es desenvolupen a la nostra ciutat, per a així continuar creixent, aprenent i gaudint de la música, la dansa o la pintura, i que en un futur també aquests xiquetes i xiquetes tinguen aqueixa sensibilitat, s'interessen i es convertisquen en creadors i creadores d'art».

juguem en familia

Un vegada més el servei municipal d'Atenció al Desenvolupament Infantil ADI de Borriana ha dut a terme una activitat oberta al conjunt de la ciutadania de forma totalment gratuïta, al costat del Jardí Artístic, els quals han tornat a apostar per la iniciativa “JUGUEM EN FAMÍLIA”, que ha tingut lloc en el Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana de Borriana. A través dels tres tallers o racons en els quals es podia participar, el racó "Juguem a ser...", el racó "Experimentem amb les mans" i el racó "En moviment”, l’ADI i el Jardí Artístic aconsegueixen “implicar mares i pares en els processos tant de joc com d'aprenentatge dels seus fills i filles, a través de la realització d'activitats basades en la psicomotricitat, el joc simbòlic, la comunicació i les activitats sensorials”. I també una vegada més, l'activitat gratuïta “Juguem en Família” ha aconseguit reunir fins i tot més famílies que en anys anteriors, per la qual cosa el balanç per part de l'organització “ha sigut molt positiu, ja que veiem com la ciutadania de Borriana reacciona i respon a aquest tipus de propostes, en les quals l'aprenentatge compartit basat en, també compartir els moments de joc i oci, és la base per a continuar passant més temps amb els nostres fills i filles.

 

EOI

De l'11 al 25 de febrer a les 15h estarà obert el procediment de matrícula per a les proves de certificació de les escoles oficials d'idiomes (EOI) de la Comunitat Valenciana. El procediment d'inscripció i matrícula es fa telemàticament a través de la pàgina web de la Conselleria d'Educació, en totes les pàgines web de les EOI es poden trobar els enllaços per a realitzar aquest procediment. Per a l'alumnat lliure la matrícula es considera formalitzada amb el lliurament de la documentació a la secretaria de l'EOI on es matricula, per tant, cal comprovar l'horari de la secretaria.

Com a novetat, enguany a la província de Castelló es podran realitzar les proves en les noves EOI de la Plana Baixa i el Maestrat, a més de l'EOI de Castelló, en aquells idiomes i nivells que s'imparteixen en aquests centres. Així, a l'EOI Plana Baixa es faran les proves d'anglès en els nivells A2, B1, B2, C1, C2; de valencià en els nivells C1, C2; de francès en els nivells A2 i B1, i d'alemany i Italià en el nivell A2.

L'EOI Plana Baixa, creada en setembre de 2018 pel decret del Consell 145/2018, inclou les seccions de Vila-real, Borriana, la Vall d'Uixó, Onda, Nules, Segorbe i l'Alcora. Provisionalment, està ubicada en el mateix edifici que l'IES Francesc Tàrrega a Vila-real i compta amb cinc idiomes (alemany, anglés, francés, italià i valencià) i un claustre de 29 professors, amb una matrícula de més de 1.900 alumnes oficials repartits en les set seus. La Direcció del centre espera superar la xifra de 1.000 alumnes per a les proves de certificació en aquesta primera edició.

 

La playa del Arenal de Borriana ha sido el lugar elegido por la Associació Di-Capacitat de Borriana para celebrar una jornada de Convivencia y darse así a conocer entre la ciudadanía de la capital de La Plana Baixa. Durante toda la mañana y hasta las 14:00 horas, ha tenido lugar una completa jornada familiar, en la que han destacado, por ejemplo, los talleres adaptados para el colectivo de Diversitat Funcional, y en la que no han faltado actividades tanto dentro como fuera del agua para diversión de los y las más pequeñas. Tal y como han podido comprobar los y las que se han acercado hasta la playa del Arenal, las actividades se han basado en una colección de 16 juegos gigantes tradicionales hechos a madera para todo tipo de participantes, que recuerdan a los juegos más tradicionales y antiguos, y con los que nos se ha demostrado que cualquiera puede seguir divirtiendo hoy, además de aprender diferentes formas de ocio, o comenzando a familiarizarnos con conceptos como la empatía, la solidaridad o el trabajo en equipo. Para llevar adelante toda la actividad, un grupo formado por 7 monitores y un coordinador han estado en todo momento al mando de esta primera convivencia para que las familias hayan podido disfrutar sin problema del laberinto, air-hockey, las anillas o el limbo, entre otros muchos juegos. Tal y como explicaban la concejala de Participación Ciudadana, Maribel Martínez, o el de Poblados Marítimos, Vicent Aparisi, presentes en la jornada, “se trata, por una parte, de dar a conocer a una asociación nueva creada en nuestra ciudad, i por otra, disfrutar de una jornada de convivencia, en la que niños, niñas y familias completas han podido divertirse con todo tipo de juegos y actividades y se han acercado mucho más a los conceptos de empatía o trabajo en equipo que se promueven desde Di-Capacitat”.

El Sábado 25 de agosto de 2018 en el camping del Arenal de Borriana, en la zona del Pilón, a partir de las 11:00h de la mañana y hasta las 14:00h, la Associació Di- Capacitat tiene preparada una jornada familiar con talleres adaptados para el colectivo de Diversitat Funcional, en la que no faltarán actividades tanto dentro como fuera del agua. Estas últimas constan de una colección de 16 juegos gigantes tradicionales hechos a madera para todo tipo de participantes, que nos recuerdan a los juegos más tradicionales y antiguos, y con los que nos podemos seguir divirtiendo hoy, además de aprender diferentes formas de ocio, o comenzando a familiarizarnos con conceptos como la empatía, la solidaridad o el trabajo en equipo. Para llevar adelante toda la actividad, un grupo formado por 7 monitores y un coordinador, estarán al mando de esta primera convivencia para que las familias que acudan a este evento disfruten del laberinto, air-hockey, las anillas y el limbo, entre otros muchos juegos que se están preparando para ese día.