comienzan los trabajos de los nuevos contratos de verano del paro agrícola
  •  

  • Els 15 oficials i 79 peons han començat avui els treballs de neteja, adequació o millora de diferents punts del terme municipal

  • Per a dur a terme aquestes contractacions a la ciutat, el Servei Estatal d'Ocupació Pública destina un total de 198.986,72 euros


Quasi 100 persones desocupades que realitzen el seu treball al llarg de l’any en tasques exclusivament agrícoles han sigut contractades a Borriana, a través dels convenis del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i gràcies al treball de la regidoria de Polítiques Actives d'Ocupació i de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL) municipal.

Les 94 persones contractades aquest estiu, 15 oficials i 79 peons, han començat avui els treballs de neteja, adequació o millora de diferents punts del terme municipal, unes faenes que s’allargaran durant un mes i que suposa un mes d'ocupació per a cadascun dels dos grups en què se solen dividir els torns de treball.

Els contractes, ha explicat el regidor de Polítiques Actives d'Ocupació, J. Ramon Monferrer, van destinats a persones desocupades que desenvolupen el seu treball durant l'any en faenes exclusivament agrícoles, amb la finalitat de disminuir l'atur que es produeix en el sector agrícola durant aquesta part de l'any amb motiu de la finalització de la campanya de la taronja.

Per a dur a terme aquestes contractacions a la ciutat Borriana, el Servei Estatal d'Ocupació Pública destina un total de 198.986,72 euros. Sobre aquest tema, Monferrer ha manifestat que, un any més, “hem volgut aconseguir el major nombre possible de contractes durant l'estiu a través del conegut popularment com a paro agrícola, ja que precisament és aquest sector el que habitualment viu el pitjor moment laboral de l'any en el període estival”.

Per això, ha valorat, “les prop de cent persones que desenvolupen els treballs durant aquest 2020, són una bona notícia tant per a les persones contractades que podran rebre un sou mensual durant aquest mes, com a nivell municipal, pels beneficis que suposen els treballs que desenvolupen en diferents punts del terme municipal”.

Els treballs, dividits en 4 memòries, contemplen dos tipus d'actuacions diferents, la primera basada en el condicionament i neteja de camins rurals, concretament en el camí Llombai i rodalia, camí la Ratlla i limítrofs, i en el camí la Cossa i uns altres. D'altra banda, es preveu una segona intervenció de condicionament i neteja d'espais naturals i d'interés patrimonial, a l'entorn de la Torre de Carabona, Horts d'oci i Clot de la Mare de Déu.

Per la seua part, el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, ha volgut “agrair el treball de coordinació entre les dos regidories i per part dels treballadors del departament de Via Pública, per a analitzar les principals necessitats que podien cobrir aquests quasi 100 operaris durant l'estiu”.