El municipi té ja enllestit el dispositiu de seguretat per a les Falles d'enguany, segons es desprén de la Junta de Seguretat celebrada aquest matí i en la qual s'han repassat les actuacions de coordinació de les diferents forces de seguretat i protecció civil i les mesures preventives que es realitzaran en les festes josefines.

Així, l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la subdelegada de Govern a Castelló, Soledad Ten, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, i el regidor de Seguretat i Policia Local a Borriana, Javier Gual, s'han reunit amb els representants de Policia Local de Borriana, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica per a tancar el dispositiu de prevenció i seguretat per a les pròximes festes de Falles en la capital de la Plana Baixa.

El regidor de Seguretat i Policia Local ha detallat que pel fet que la duració de les Falles i el conjunt dels actes que precisen de presència policial són pràcticament iguals als anys anteriors, el dispositiu acordat avui en la Junta “serà molt similar” i ha mostrat la seua esperança que les xifres de molèsties o d'actes delictius “continuen reduint-se com ha sigut la tònica dels últims anys”.

L'alcaldessa ha destacat la col·laboració i coordinació entre cossos de seguretat que “tan bons resultats està aconseguint” i ha agraït el “esforç i treball que realitzen durant les festes i durant les jornades prèvies a les Falles que també precisa d'aquests dispositius de seguretat”.

Gual ha volgut destacar que “el total de serveis de fins a vuit hores i mitja que realitzarà la Policia Local de Borriana serà de 208 als quals cal sumar els que hem acordat també amb la Guàrdia Civil, a més dels específics de bombers i Protecció Civil”.

El dispositiu de seguretat s'iniciarà dins de la setmana festiva, encara que ja des d'avui tindran lloc els primers serveis amb diversos dels actes previs a Falles, com en els actes de ‘Pleitesia’ de la setmana vinent i en el sopar d'Homenatge a la Reina Fallera d'aquest dissabte es disposarà dels operatius necessaris per al normal desenvolupament de cada acte”.

Finalment, Gual també ha especificat que la part “més important de la coordinació en la prevenció” té molt a veure amb els actes en els quals la pirotècnia és protagonista, per això, ha assegurat, “ també hem establit els dispositius per a les 4 mascletades que tindran lloc entre el dia 16 i el 19, la mascletà nocturna del dia 15 de la plantà, i especialment per al correfoc i la Nit del Foc, en la qual també comptarem amb el Consorci Provincial de Bombers com en cada acte de pirotècnia i la nit de la ‘Cremà’”.

Gual ha volgut agrair el treball que realitzen “de forma totalment coordinada” Bombers, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Policia Autonòmica i Policia Local, els quals juntament amb el treball de Via Pública i de la mateixa Junta Local, “fan possible aquest complet dispositiu i que la prevenció continue sent la nostra millor basa a l'hora de viure intensament les Falles però d'una forma cívica i respectuosa”.

Reunión con los cuerpos de seguridad para tratar el tema de los robos en comercios

 

L'Ajuntament de Borriana tramitarà enguany l'expedient per a situar càmeres amb detecció de matrícula a les entrades del municipi com a mesura preventiva, segons ha indicat l'alcaldessa Maria Josep Safont, després de la reunió mantinguda aquest matí amb responsables de Guàrdia Civil i Policia Local, i en la qual s'ha tractat la preocupació sobre seguretat transmesa per alguns comerciants al Consistori.

A la reunió han assistit a més la regidora de Comerç, Sara Molina, i el regidor de Seguretat, Javier Gual, i s'hi ha posat de manifest que tant la Guàrdia Civil com la Policia Local destinen tots els recursos possibles a la vigilància de tot el terme municipal.

No obstant això, ambdós cossos de seguretat han volgut deixar constància que estan “treballant intensament per a millorar la seguretat dels borrianencs i de les borrianenques” i, en tot cas, es brinden igualment a “reunir-se tantes vegades com siga necessari amb comerciants per a aclarir els seus dubtes”.

A més, en aquesta trobada, la Guàrdia Civil i la Policia Local han mostrat la seua disposició a realitzar jornades dirigides als comerciants per a fomentar i millorar l'autoprotecció.

 

Jornadas de autoprotección para mujeres en enero de 2020

L'Ajuntament, a través de la regidoria de Seguretat, en coordinació amb personal de la Guàrdia Civil de Borriana, organitzen per als dies 13 i 15 de gener de 2020, dos jornades destinades a dones majors de 16 anys, sobre autoprotecció i defensa personal.

Aquestes jornades de dos hores s'impartiran entre les 19h i les 21h en el gimnàs del CEIP Cardenal Tarancon i per a poder accedir a les jornades, les interessades hauran de preinscriure's per correu electrònic en la policia local de Borriana en jefaturapolicia@burriana.es, o per via telefònica al 964513311, com a molt, fins al 9 de gener.

Segons ha assenyalat el regidor de Seguretat, Javier Gual, es tracta d'unes jornades obertes, “en què volem fomentar, fonamentalment, la seguretat, i la seguretat comença des de la pròpia autoprotecció, per a saber reaccionar preventivament davant situacions indesitjades”.

Per la seua part l'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha volgut agrair els esforços de la Policia Local i especialment al personal de la Guàrdia Civil que s'han implicat “personalment i de manera altruista, perquè Borriana siga una ciutat “més segura i millor per a tots”.

 

 

aparcaments Arenal Sound

Davant la imminència de la celebració del festival Arenal Sound, d'ací a unes setmanes, l'edil de Seguretat de l'Ajuntament de Borriana, Javier Gual, ha comparegut per a anunciar que “des de ja mateix, els veïns i veïnes dels poblats marítims de Borriana amb dret a això, podran tramitar les autoritzacions per a estacionar en les zones habilitades a aquest efecte durant la celebració de l'esdeveniment.”
Gual afirmava que “un altre any més, ens posem en marxa amb suficient antelació per a poder avançar les oportunes tramitacions i causar el menor perjudici possible als nostres veïns.”
“Així -continuava Gual –els veïns del Grau i la Mavarrossa (zona fitada per l'Av. la Canyada Blanch, la ctra. del Grau, l'Av. Mediterrania i el carrer Llosa de la Plana) podran anar avançant la tramitació a través de la Policia Local d'11.00 a 14.00 hores; mentre que els veïns i veïnes del Port hauran de fer-lo en la Tinença d'Alcaldia en horari d'obertura al públic”.
“Com en les altres ocasions –continuava l'edil Socialista- per a la tramitació serà necessari el DNI i un justificant de residència en zona marítima, i per al cas dels qui hagen tingut l'autorització en anys anteriors tan sols s'haurà de sol·licitar la renovació –agilitant el tràmit-; i hi haurà dret a autorització a dos vehicles per habitatge, per als aparcaments situats en l'Av. la Canyada Blanch, l'Av. Mediterrania i l'Av. Constitució –en el cas de veïns del Grau i Malvarrossa- i per a l'aparcament de l'Av. Descobridors per als veïns del Port”.
Gual ha agraït a tots la seua col·laboració, instant als veïns a sol·licitar com més prompte millor les autoritzacions per a minimitzar cues i molèsties a tots.

nueva oficial de policía

L'Ajuntament de Borriana ha acollit l'acte pel qual l'agent de Policia Local de Borriana, Vanessa Hernández Martínez, ha pres de possessió com a funcionària de carrera en la categoria d'Oficial, pertanyent a l'Escala d'Administració Especial, acte a través del qual la nova Oficial declara que “jura complir fidelment les obligacions del càrrec d'oficial de la Policia Local, amb lleialtat al Rei i de guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat”.
Així, van comparéixer en aquest acte el regidor de l'àrea de Seguretat i Policia Local, Javier Güal i l'Alcaldessa de Borriana, María Josep Safont, els qui van felicitar directament la nova Oficial de la Policia Local de Borriana, Vanessa Hernández Martínez.

nueva imagen Policía Local de Borriana

Després del corresponent procediment administratiu, el subministrament d'aquestes peces policials va ser adjudicat a la mercantil valenciana INSIGNA Uniformes SL. La dotació d'aquest material, per a tres anys, és tant per a Policia Local com per a la Guarderia Rural i suposarà una inversió per a l'Ajuntament de Borriana de 204.900 euros en aquest període.
La nova uniformitat combina la comoditat per als efectius amb una presència adequada com a agents de l'autoritat, pretenent una millora en la imatge i modernització del Cos, que són factors relacionats amb el concepte de proximitat.
Cal destacar que la Policia Local de Borriana és la primera al nostre país a disposar d'uniformitat basada en productes reciclats i ecològics, desenvolupats amb plàstics reciclats principalment procedents del fons de mars i oceans, contribuint amb això a la sostenibilitat mediambiental. Les peces presenten certificació que garanteix que compleixen aquestes característiques, i tal com ha explicat el regidor de Policia Local i Seguretat a Borriana, Javier Gual, "un any més volem que la nostra Policia Local torne a poder fer el gran treball de prevenció, control i seguretat a la nostra ciutat i ho facen amb les millors condicions possibles, amb aquesta renovació d'indumentària que en els últims anys ja s'ha realitzat en diverses ocasions".

oposiciones policía Borriana

Les instal·lacions esportives de la Bosca (situades en el Camí Artana) van ser el passada setmana el lloc en el qual es va iniciar el procés per a la provisió en propietat de cinc places d'agent del Cos de Policia Local de l'Ajuntament de Borriana, quatre d'elles per torn lliure i una d'elles per torn de mobilitat (a la qual poden optar unes altres/us agents de policia local de la Comunitat Valenciana). En total són 210 els/as aspirants que han sigut admesos a aquest procés selectiu. A les 9 hores, prèvia constitució del tribunal qualificador, estaven anomenats 197 opositors i opositores admés/as per a cobrir les places convocades per torn lliure en el pavelló de la Bosca per a la realització de la primera de les proves contingudes en les bases que regeixen aquest procés (prova de mesurament d'alçada), en la qual totes/us les/us aspirants presentats van resultar aptes. En aquesta prova es trobaven exempts les/us 13 aspirants al torn de mobilitat, per resultar ja funcionàries/as de carrera i haver-se realitzat aquesta prova quan van accedir al seu lloc.
El procés selectiu, la durada del qual s'estima en uns dos mesos, continuarà dimarts que ve amb la realització de les proves psicotècniques i aptitudinals, de caràcter eliminatori. També s'avaluarà el coneixement sobre el temari contingut en les bases a través d'un qüestionari de preguntes tipus test (eliminatori), el desenvolupament per escrit del temari (eliminatori), prova de coneixement del valencià (no eliminatori, però puntuable), la superació de les proves físiques establides per ordre de la Generalitat Valenciana (eliminatòries), així com una prova escrita sobre el coneixement de temes específics Borriana com la seua història, llista de carrers, terme municipal i, en general, l'entorn soci-local del municipi de Borriana (temes de caràcter no eliminatori). Les/us aspirants al torn de mobilitat es troben exempts de realitzar les proves teòriques (excepte els temes locals) en haver-les superat ja per al seu accés a la policia local, no obstant això sí que es realitzarà un concurs de mèrits per a determinar l'ordre d'aspirants. Tal com explicava el regidor de Policia Local a Borriana, Javier Gual, “continuem regulant i millorant al màxim les condicions de treballs del cos de Policia Local, en aquest cas amb la provisió de cinc noves places que serviran per a optimitzar encara més el gran treball que es realitza des del departament a nivell de prevenció, control o seguretat a la nostra ciutat”.

 

policia borriana telèfons intel.ligents

La Policia Local de Borriana ha incorporat nous instruments tecnològics per al seu servei operatiu. En concret s'ha dotat de telèfons intel·ligents, en una primera fase, als efectius de la Unitat de Prevenció (PREVENPOL),  amb els quals podran accedir a dades que fins hui havien de sol·licitar a la central de la Policia Local, amb el consegüent retard en la intervenció policial. Així, aquestes eines permeten accedir, per exemple, a dades de vehicles i conductors en temps real, es poden emmagatzemar en els dispositius normativa utilitzada per les i els agents en les intervencions, i fins i tot constituir un instrument de comunicació policial alternatiu a la radioemissora. Els telèfons intel·ligents incorporen una important aplicació, perquè permeten formular butlletins de denúncia de trànsit, la instrucció de la qual correspon a l'Ajuntament de Borriana (a través de l'Excma. Diputació Provincial, en qui es troba delegada aquesta gestió). Així, una vegada capturats les dades i  confirmada la denúncia, mitjançant una impressora portàtil amb "bluetooth", s'expedeix una còpia per a el/la interessat/a. Aquesta còpia porta impresa un codi de barres mitjançant el qual es pot abonar la multa en les entitats bancàries col·laboradores. Les dades de les infraccions que denuncien les/els agents són bolcats automàticament en el sistema de gestió de l'Excma. Diputació, que s'encarrega de la seua tramitació. A més, per a una major garantia del ciutadà en el procediment, es pot prendre una fotografia amb la cambra que incorporen els telèfons intel·ligents i incloure-la en l'expedient.
La Policia Local de Borriana és pionera en aquest aspecte, perquè és la primera policia  que incorpora aquestes noves eines tecnològiques entre totes aquelles adherides en la tramitació de butlletins de denúncia a l'Excma. Diputació Provincial, que s'ha encarregat de proporcionar el programari necessari, mentre que els dispositius (telèfons intel·ligents, connectivitat i impressores) han sigut adquirits per l'Ajuntament de Borriana. Això permet una major agilitat en el procediment i reducció de treball administratiu, en ser introduïts les dades immediatament pels agents intervinents i no haver de ser introduïts amb posterioritat en el sistema informàtic, evitant duplicitats en el treball.

Aquesta és la primera fase d'un procés d'adaptació tecnològica, perquè es preveu una pròxima dotació de noves eines, com un nou sistema de gestió policial que permeta integrar els sistemes amb els quals opera la policia local de Borriana, així com la dotació de tablets perquè les i els policies locals puguen treballar en la via pública finalitzant informes sense necessitat de desplaçar-se a la Central de Policia Local, guanyant en operativitat.