El Ayuntamiento elimina una palmera afectada de picudo rojo
  • Malgrat els tractaments efectuats des del consistori per a poder recuperar-la finalment ha hagut de ser eliminada


L'Ajuntament de Borriana ha decidit eliminar una palmera canària de la rotonda d'entrada al port afectada pel paràsit conegut com a morrut roig (Rhynchophorus Ferrugineus) o morrut de les palmeres perquè “suposa un risc “alt” de caiguda pròxima al vial i, per tant, per a la seguretat de les persones”, segons ha anunciat el regidor delegat de Serveis Públics, Vicent Aparisi.

Sobre aquest tema, ha explicat que s'ha procedit a l’eliminació “després d'anys de tractament amb dutxa i l'aplicació de tractaments mensuals que combinen productes biològics i químics per a combatre l'atac del morrut roig i poder recuperar-la”.

No obstant això, ha precisat que des de fa aproximadament un mes s'ha observat que l'estat de la palmera “ha empitjorat irremeiablement, la corona ja no trau cap brot nou i l’interior està descompost” pel que hi havia “un risc alt de caiguda pròxima al vial”.

Sobre això, ha recordat que entre les mesures fitosanitàries per a la lluita contra la plaga de morrut es troba la recomanació d'eliminar aquelles palmeres greument afectades que no puguen recuperar-se de l'atac del morrut roig. L'empresa Ferrovial, concessionària del servei de Jardineria de Borriana s'ha encarregat dels treballs de tala i eliminació de la palmera afectada per la plaga.

El regidor de Serveis Públics ha informat que en general en el municipi, “el percentatge de palmeres atacades pel morrut és alt i que només han arribat a morir dos unitats en els últims 2 anys, cosa que suposa un percentatge molt positiu, ja que aquesta plaga és devastadora”.

Així mateix ha manifestat que, a més del tractament preventiu contra el morrut en les palmeres mitjançant difusió per aquestes unitats, “estem duent a terme una campanya de tractament per endoterapia en totes les palmeres canàries amb la finalitat de reforçar-les i evitar que aquesta plaga continue afectant-les”.