Moderada satisfacción tras la reunión de la alcaldesa con Costas en Madrid

L'alcaldessa Maria Josep Safont ha mostrat la seua “moderada satisfacció” després de la reunió aquest dilluns a Madrid amb la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri de Foment, en la qual han participat els alcaldes i alcaldesses del litoral sud de la província de Castelló i el subdirector general per a la protecció de la Costa, Ángel Muñoz.

En la reunió, Safont acompanyada del regidor d'Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, ha instat de nou que s'inicien els projectes promesos i previstos en una de les quatre Estratègies en la qual detalla les actuacions necessàries per a protegir i solucionar el problema d'erosió que pateix aquesta part del litoral, algunes qualificades com a prioritàries.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha assolit “cert grau d'esperança” perquè des del Ministeri per a la Transició Ecològica li han comunicat que el dia 24 d'aquest mes s'obriran els sobres de licitació de l'estudi de l'impacte ambiental del projecte de regeneració de la platja de la Serratella per a la seua adjudicació i que a principis del pròxim any 2020 es licitarà l'estudi de l'impacte ambiental del projecte de regeneració de la zona sud.

També ha assenyalat que el Ministeri s'ha compromès amb més de 600.000 euros per a col·laborar en la reparació dels desperfectes provocats per la DANA a la província, que beneficiaran en part a Borriana.

No obstant això, la primera edil ha lamentat “la lentitud i el poc avanç en la redacció i execució dels projectes previstos”, i que “seguim sense partida pressupostària o quantia econòmica concreta per al desenvolupament de les diferents actuacions que necessita el nostre litoral”.

A més de reivindicar solucions, Safont i la resta d'alcaldes i alcaldesses han sol·licitat la intermediació del Ministeri per a poder tenir una “comunicació fluida i resolutiva” amb la delegació de Costes a Castelló perquè de moment “no és  així”.

En la reunió l'alcaldessa de Borriana també ha plantejat altres demandes del municipi sense resposta com la reiterada des de fa anys de la construcció d'una passarel·la fixa en el Clot de la Mare de Déu, i que des de l'equip municipal de govern “hem plantejat enguany, amb 5 propostes amb projectes tècnics i solucions”.

També ha reclamat una concessió per a ocupació del domini públic marítimoterrestre en una superfície de 80.212 metres quadrats des de les Terrases fins a la Serratella, ja sol·licitada en 2017.

Respecte als projectes de regeneració de la costa del municipi, que l'alcaldessa demana que s'aborden ha recordat que bàsicament es tracta de la construcció de quatre espigons, la protecció de les goles, el reforç de diversos murs en la costa nord i la creació d'una platja a la Serratella.