El ayuntamiento podrá gestionar por primera vez la arena de sus playas

L'ajuntament de Borriana podrà gestionar, per primera vegada, l'arena de les seues platges conjuntament amb del Departament de Costes del Govern d'Espanya, i així poder cobrir i regenerar les platges del Grau i de la Serratella quan calga, segons ha anunciat el regidor de Poblats Marítims, Vicent Aparisi, després de la reunió mantinguda amb tècnics de Costes.

En la reunió en què han participat també el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Bruno Arnandis, i els presidents de les associacions de veïns de la Serratela, Ximo Sanahuja, i del Grau, José Manuel Montoya, el regidor de Poblats Marítims ha mostrat la seua satisfacció davant la nova predisposició i voluntat de Costes de permetre, per primera vegada, a l'Ajuntament administrar l'arena de les seues platges junts.

A més, en la trobada s'han tractat altres temes pendents de la zona sud i la zona nord del port de Borriana amb l'objectiu de “donar un nou impuls i accelerar la redacció i posada en marxa de projectes necessaris per al nostre litoral”, ha explicat Aparisi.

D'aquesta manera, ha assegurat que el plec de l'espigó perpendicular a l'abric del port, de la platja del sud del port, ja està a Madrid a punt d'aprovar-se i també està molt avançada la tramitació del passeig marítim de model de tipus bla (amb fusta i materials blans) des del Brisamar fins al camí el Marge, un projecte reclamat tant per l'Ajuntament com pels veïns i veïnes de la zona.

També s'ha donat el vistiplau a la persistent reivindicació dels veïns i veïnes de dos espigons exempts que protegisquen les obertures dels murs perquè la platja de la Serratella siga més consistent. 

Respecte a la zona nord del port, Vicent Aparisi, ha assegurat que Costes ha entés i ha acceptat reforçar els espigons de la desembocadura del riu Anna que ja estan fets per a la protecció dels veïns i veïnes de llocs com l'avinguda Mediterrània, el carrer Gravina o el conjunt de la zona de les Terrasses.

En aquest sentit el regidor de Poblats Marítims ha valorat la reunió com a “molt positiva” perquè sembla que les nostres peticions s’estan atenent “amb major celeritat”, i que els projectes “s'estan implementant”. Costes, ha assegurat Aparisi, “entén perfectament que les nostres peticions estan dins de tota lògica i, per tant, que són la millor solució per al nostre litoral.

 Així mateix, s'ha mostrat convençut que les “reivindicacions de protecció i gestió de les nostres platges i el nostre litoral continuen sent prioritàries per al Ministeri i, així, aconseguirem els projectes globals i a llarg termini que creiem que són els més efectius”.