La diputación comienza en Burriana su plan antimosquitos

 

 La Diputació de Castelló ha iniciat a Borriana i Torreblanca els primers tractaments del pla provincial antimosquits que suposa una inversió de 1,5 milions d'euros per als exercicis de 2019 i 2020. El que es pretén amb aquest contracte és treballar de forma coordinada i d'una manera molt més efectiva que en exercicis anteriors, en els quals cada ajuntament actuava de forma dispersa i puntual dins del seu terme municipal

El pla antimosquits s'ha dividit en tres lots: zona sud, zona centre i zona nord. Els treballs iniciats avui són els de la zona sud i centre i la setmana vinent s'activaran els de la zona nord.

Ho ha explicat el diputat portaveu de l'equip de govern de la Diputació, Santi Pérez, en la visita que ha realitzat al Clot de Borriana amb motiu de l'inici de les primeres actuacions en la zona sud.

Encara que està previst actuar en tot el territori en àrees rurals i periurbanes, els treballs tindran una major intensitat en la franja costanera, en la qual el problema és més apressant perquè afecta a un importantíssim nombre de persones de la província i a milers turistes.

En la zona sud s'ha començat per Borriana perquè la setmana vinent se celebra l'Arenal Soud i està prevista l'arribada a la localitat de prop de 50.000 persones i en la zona centre per Torreblanca per l'especial afecció que la plaga de mosquits està ocasionant al sector turístic. En aquest sentit, el portaveu de l'equip de govern de la Diputació, Santi Pérez, ha explicat que començar per Borriana té tot el sentit “per a beneficiar a les persones que viuen en la localitat i perquè els 50.000 seguidors de l'Arenal es porten una bona imatge de la nostra província quan tornen als seus llocs d'origen”.

Per part seua, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Borriana, Vicente Aparisi, present en l'acte, ha considerat “molt positiva” la decisió de la Diputació de començar per Borriana perquè “cal tenir en compte que bona part dels seguidors de l'Arenal Sound s'allotjarà en zona d'acampada”.

Santi Pérez ha recordat que encara que en les zones centre i sud s'ha començat a treballar a Torreblanca i Borriana, les actuacions s'aniran estenent en breu i de forma gradual fins a Cabanes, Oropesa, Castelló de la Plana, Borriol, la Pobla Tornesa, la Vall d'Alba, Bell-lloc, la Serra d'en Galceran, Vilanova d'Alcolea, Vilafamés i Sant Joan de Moró en la zona centre, i fins a les Alqueries, Nules, Vilavella, Moncofa, Xilxes, La Llosa, Almenara, Almassora, Vila-real, Vall d’Uixó, Betxí i Artana en la zona sud.

El pla provincia antimosquits és fonamentalment terrestre i els tractaments s'aplicaran des de vehicles tot terrenys degudament equipats. L'actuació compta amb el suport de diferents tipus de drons de control i vigilància que porten càmeres incorporades i que tenen capacitat per a localitzar focus mitjançant la presa de fotos zenitals.

El portaveu de l'equip de govern de la Diputació, Santi Pérez, ha manifestat que “el lògic haguera sigut activar aquest pla moltes setmanes abans però no ha sigut possible perquè quan arribem a la Diputació, fa tres setmanes, ens trobem que el contracte estava licitat però no adjudicat”. En aquest sentit, ha manifestat que “vull agrair el treball i la diligència dels tècnics de la casa, que en un termini molt breu de temps han aconseguit que els ajuntaments expedisquen les autoritzacions d'actuació en els seus termes municipals”