El dia 27 de Setembre es va iniciar  al Centres de Salut I de Borriana  el cicle de xerrades periòdiques dirigides a futurs pares i mares, i a pares i mares de xiquets menuts, per part de les professionals de l'ADI (Servei Municipal d'Atenció al desenvolupament infantil).

 

A través de les xerrades, es pretén, d'una banda reflexionar conjuntament sobre diferents  temes educatius, que els poden ajudar a interactuar amb els seus xiquets de forma més beneficiosa per al seu desenvolupament i per un altra donar a conèixer a les famílies el servei ADI, amb la finalitat que puguen beneficiar-se de les seves prestacions.

Concretament demà a les 10 del matí tindrà lloc al Centre de Salut II la xarrada que hem titulat Entorns competents i la seua influència en el desenvolupament” a la qual  tots aquells que teniu fills menuts  esteu  convidats.

 

Dia 17 d'octubre: “Entorns competents i la seua influència en el desenvolupament” 

Hora: 10 h

Centre de salut II

 

Dia 29 de novembre: “Beneficis del vincle estable entre l'adult i el bebé” 

Hora: 9.30 h

Centre de salut I

 

Dia 7 de febrer: “L'arribada del bebé. La importància d'un bon principi en la seguretat emocional"

Hora: 9.30 h 

Centre de salut I

 

Dia 27 de març: “Beneficis del joc no dirigit en el desenvolupament infantil” 

Hora: 10 h

Centre de salut II

 

Dia 18 d'abril: “El desenvolupament emocional en la primera infància”

Hora: 9.30 h 

Centre de salut I

 

Dia 13 de juny: “Entendre el plor”

Hora: 9.30 h

Centre de salut I

 

                                                                 

 

l'ADI es un servei psicopedagògic municipal d'atenció a la infància de l'Ajuntament de Borriana.

La nostra intervenció es dirigeix a tots els xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, a les seues famílies i al seu entorn. Es tracta d'un Servei d'Atenció Primaria de caràcter comunitari. Les seues prestacions principals son:.

 

Prestacions:

Atenció professional a xiquets menuts i les seues famílies:  

Atenem consultes relacionades amb l'aprenentatge, l'adquisició d'hàbits, el comportament, el llenguatge... i tots aquells temes de caràcter psicopedagògic i educatiu que solen ser d'interés per a famílies amb xiquets menuts. Una intervenció professional a temps pot ser suficient per a prevenir possibles dificultats posteriors.

 

Avaluació del desenvolupament infantil:

Realitzem estudis del desenvolupament a fi d'efectuar valoracions diagnòstiques que permeten atendre xiquets que presenten alguna classe d'alteració, desajust o que presenten factors de risc biològic o social. La intervenció primerenca afavoreix una millor evolució del xiquet .

 

 

Orientació psicopedagògica: 

Atenem individualment les famílies que ho sol·liciten i proporcionem un acompanyament i intervenció professional durant tot el període comprés entre el naixement i els tres anys.

 

Organització d'activitats educatives de caràcter preventiu: 

Organitzem activitats adreçades a famílies i professionals de l'entorn dels xiquets menuts: xarrades, conferències, tertúlies educatives, tallers... Jornades, cursos, trobades...

 

 

En definitiva, treballem per oferir, a familiars i professionals de l'entorn dels xiquets menuts, recursos psicopedagògics que els ajuden a millorar l'àmbit dels infants. 

 

 

L'ADI està format per Ana Vicent, psicòloga, i Lina Puig, pedagoga. Totes dues, especialistes en atenció primerenca.