Comienza el curso escolar 2021-2022 en Burriana
  • El curs escolar 2021-2022 ha començat avui en els centres educatius del municipi amb l'aplicació de les mesures higièniques i de seguretat, els protocols i els plans de contingència

Més de 5.500 alumnes d'Infantil, Primària, Secundària, i Batxillerat han començat avui de forma escalonada i sense incidències el curs escolar 2021-2022 en els centres educatius de Borriana, en què en les últimes setmanes s'han intensificat els preparatius, i en un curs jornada encara marcada per l'aplicació de les mesures higièniques i de seguretat, les màscares, les distàncies, els protocols i els plans de contingència, d'acord amb la normativa actual, segons ha manifestat el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer.

La normalitat i la seguretat”, així com l'ús preceptiu de mascareta per al professorat i l'alumnat ha sigut la “tònica generalitzada” en aquest inici del nou curs i en la reobertura de tots els centres escolars borrianencs, ha indicat el regidor d'Educació.

Per a evitar aglomeracions, ha precisat el responsable municipal d'Educació, les entrades d'escolars als centres educatius s'han realitzat de forma gradual i per diferents accessos, igual que les eixides, tal com estava previst. Així mateix, l’ús dels patis i zones esportives s'ha realitzat en horaris escalonats, amb les mesures necessàries i la seguretat que reforça la Policia Local de Borriana a la porta dels col·legis.

Monferrer ha reiterat la seua plena confiança en “el treball i la capacitat dels equips directius dels centres educatius de Borriana”, i també en “la implicació i responsabilitat de tota la comunitat educativa” que han preparat i adaptat els seus centres per a fer front a la nova situació sanitària, d'acord amb els protocols d'actuació remesos des de la Conselleria d'Educació i la Conselleria de Sanitat.

El regidor d'Educació ha aprofitat aquest començament del curs escolar per a agrair a tots els membres dels diferents sectors educatius “l'esforç i la dedicació que ha significat per part de la comunitat escolar mantindre la normalitat durant tot el curs passat en els col·legis i instituts de Borriana”.

En referència a les xifres del curs escolar, ha concretat que en els 10 Centres d'Ensenyament d'Infantil i Primària del municipi, l’alumnat que ha iniciat el nou període escolar s’aproxima als 3.000 alumnes, dels quals prop de 1.000 són d'Infantil i al voltant de 2.000 de Primària. En els sis centres en què s'imparteix Secundària han sigut 1.945 alumnes els que han començat, mentre que en els tres centres en què s'imparteix Batxillerat, han començat les classes 452 estudiants.

L'alumnat de Cicles Formatius, d'Escola d'Adults, d'FP Bàsica i Educació Infantil de primer cicle que inicien el curs en altres dates, sumen 250 alumnes més, i a la secció de Borriana de l’EOI Plana Baixa acudiran 250 persones més, fins a aconseguir els prop de 5.850 alumnes en tot el municipi.

Dies no lectius

Cal recordar que en la reunió telemàtica del Consell Escolar Municipal (CEM) celebrada al juliol es va acordar sol·licitar a la Conselleria d'Educació que el dia 11 d'octubre d'enguany fora no lectiu a la ciutat de manera extraordinària per la celebració de les Falles 2021 del 8 al 12 d'octubre.

També es va acordar establir els tres dies no lectius de caràcter local que conformen el calendari escolar de tots els centres educatius situats en el municipi durant el pròxim curs acadèmic. Així, les dates no lectives de lliure disposició municipal a Borriana seran les habituals, els tres dies previs a la festivitat de Sant Josep 16, 17 i 18 de març de 2021”, a més de les festes locals els dies 8 de setembre, festivitat de la Misericòrdia, i 3 de febrer, Sant Blai.

Calendari escolar 2021-2022

El calendari escolar de la Comunitat Valenciana publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, comú per a tot el territori en l'àmbit autonòmic, contempla l'inici del curs escolar en funció de les etapes educatives.

Avui dijous 9 de setembre s'inicia el curs escolar 2021-2022 a Borriana per a l'alumnat d'Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, Formació Professional Bàsica i cicles de grau mitjà i superior d'FP, i les classes finalitzaran el divendres 17 de juny de 2022 en ESO, Batxillerat i FP, i el dimarts 21 de juny en el cas d'Infantil i Primària.

Quant al calendari de la resta d'ensenyaments, tant l'alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica com també el de Formació Professional Bàsica de segona oportunitat començaran les classes el dimecres 15 de setembre. En el primer cas, acabaran el curs el 17 de juny i, en el segon cas, el dimecres 22 de juny.

En Formació de Persones Adultes l'inici de curs serà el 20 de setembre i la seua finalització el 17 de juny. En ensenyaments esportius i artístics de règim especial es proposa l'inici de les classes el dimecres 22 de setembre i la seua finalització el 16 de juny. A les Escoles Oficials d'Idiomes les classes arrancaran el dilluns 27 de setembre i finalitzaran el dilluns 27 de juny.