Reunión preparación covid 19 curso 2021-2022
  • En la reunió, convocada per la regidoria d'Educació, s'ha actualitzat i s’han posat en comú les actuacions contra la covid

  • Han participat representants dels 12 col·legis i instituts del municipi, de les escoles infantils, dels centres d'Educació Especial i de Persones Adultes i el CMA Rafel Martí de Viciana, a més de Pediatria dels Centres de Salut

  • Aquest curs, a l'alumnat que tinga símptomes, se li farà un test d'antígens en lloc de la PCR, per la rapidesa a obtenir resultats, al voltant de 15 minuts


L'Ajuntament de Borriana ha convocat una nova reunió de coordinació entre les direccions dels centres educatius i els departaments de Pediatria dels centres de Salut de Borriana davant l'inici del curs a Borriana dijous que ve 9 de setembre, per a posar en comú, resoldre dubtes i actualitzar protocols, en el context actual de la pandèmia per coronavirus, després de les vacances estivals.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha presidit la reunió, en la qual ha destacat que el passat curs 2020-21, més enllà de la funció formativa, els centres escolars han desenvolupat “un paper clau des del punt de vista social i sanitari en el control de la pandèmia, no exempt de les seues conseqüències”.

També ha anticipat les “bones expectatives en el retorn a les aules, per l'avanç en la vacunació, després d'un curs especialment difícil i un estiu complicat amb repunts de contagis”, i ha manifestat que durant el curs passat, “entre tots, “vam haver de fer un esforç per a evitar contagis i ara, amb l'experiència de l'any passat, se seguirà per aqueix camí”.

En aquesta línia ha posat en valor l'escassa incidència de la pandèmia en la població escolar del municipi i, sobretot, en contagis d'origen escolar”, gràcies “al gran esforç realitzat pels serveis sanitaris municipals i els equips directius i docents de tots els centres educatius de la ciutat, en els diferents nivells, des d'Infantil a Batxillerat i Cicles, passant per Persones Adultes, Martí de Viciana i Educació Especial”.

Així, ha subratllat Safont, “l'esforç i el bon treball desenvolupat el curs passat va donar molt bons resultat ja que no hi ha hagut pràcticament contagis en els centres escolars i els casos produïts en l'alumnat han sigut per transmissió d'adults fora dels centres”.

En la reunió, en què han participat representants dels 12 col·legis i instituts del municipi, de les escoles infantils, dels centres d'Educació Especial i de Persones Adultes i el CMA Rafel Martí de Viciana, a més de Pediatria dels Centres de Salut, ha quedat clar que els centres educatius compleixen estrictament les mesures sanitàries i estan jugant un paper primordial en el control de la pandèmia, ja que garanteixen la localització en espais segurs de la població infantil i juvenil, i així ho han manifestat els representants dels centres educatius i dels centres de Salut.

Durant la trobada de treball s'han posat en comú els actuacions derivades de les últimes instruccions de la Conselleria d'Educació sobre ventilació i calefacció, així com els diferents aspectes o dubtes que s'han plantejat des dels centres educatius en relació als protocols d'actuació.

L'alcaldessa ha agraït el treball de tots els centres educatius i dels equips de Pediatria i també la col·laboració de les famílies, la Policia Local i Via Pública en l'organització de l'entrada a classe presencialment el curs passat.

Pediatria

Per part de Pediatria s'ha remarcat que se seguirà el protocol que s'ha fet arribar als centres, i amb alguna modificació respecte al curs passat, de manera que a l'alumnat que tinga símptomes se li farà un test d'antígens en lloc de la PCR, per la rapidesa a obtenir resultats, al voltant de 15 minuts. També s'ha insistit en la importància de no abaixar la guàrdia contra el virus ni cap a altres infeccions amb el risc de transmissió.

Per això, Pediatria recomana que es recorde a les famílies la importància de llavar-se les mans amb freqüència i que quan algun xiquet o xiqueta tinga símptomes, encara que no siguen per la covid-19, es quede a casa per a evitar transmissions d'altres malalties infeccioses, i de posar-se en contacte, en cas de detectar símptomes amb els centres de Salut telefònicament o via telemàtica per a poder agilitar el tractament.

Els centres educatius han agraït als serveis de Pediatria la seua atenció, dedicació i seguiment envers els centres i, especialment, han destacat “la sensació de seguretat que els transmeten per la seua proximitat i familiaritat”.

L'alcaldessa ha reiterat la seua “plena confiança en el treball i la capacitat dels equips directius dels centres educatius de Borriana”, i ha valorat que l'àmplia assistència a la reunió és “una mostra més de l'interès i de la conscienciosa preparació dels centres per al desenvolupament de la seua activitat”.

Finalment, Maria Josep Safont ha oferit la col·laboració de l'Ajuntament en tot allò que és considere necessari per a garantir la major seguretat possible a tota la població escolar.