Acto de entrega d elos premios y becas de la Fundación Cañada Blanch
  • Tres premis a la Millor Trajectòria Educativa i sis beques dotades amb 1.000 euros cadascuna, per a donar suport als estudis universitaris

 L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer, han participat avui en l'acte de lliurament dels Premis a la Millor Trajectòria Educativa i de les beques que anualment convoca la Fundació Cañada Blanch a estudiants de Borriana, que reflecteixen així el seu compromís amb la ciutat i la seua implicació i suport al progrés intel·lectual i acadèmic.

El president de la Fundació Cañada Blanch, Juan Viña Ribes, el patró, Antonio Lleó García, i la directora, Paula Sánchez Martín, han entregat els tres premis a la millor trajectòria acadèmica d'enguany a Carlos Tejedo Fuster, Carlos Enrique Duran i Andrés Aguilera Tomás. En el mateix acte, també han entregat les sis beques a estudiants del municipi a proposta dels centres educatius de Batxillerat de la ciutat, tenint en compte els seus expedients acadèmics, que en aquesta edició han sigut per a Elena Francisco García, Elena García Garí, Martín Montón Sanchis, Selene González Marqués, Claudia Martínez Giménez, i Miguel Alegre Gallén.

Enguany i per les especials circumstàncies, la Fundació Vicente la Canyada Blanch ha substituït les sis beques que lliura per a cursar estudis d'anglès al Regne Unit, per sis ajudes de caràcter econòmic dotades amb 1.000 euros cadascuna destinades a donar suport a els estudis universitaris. Una decisió adoptada per la situació derivada de la crisi sanitària provocada per la pandèmia.

L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha volgut agrair a la Fundació “la implicació i el compromís” que ha demostrat des de la seua creació amb el món de l'educació i el coneixement a la ciutat de Borriana, que segons al parer seu es reflecteix, un any més, malgrat les circumstàncies, en la decisió de “continuar donant suport al creixement intel·lectual i educatiu de la joventut de la ciutat de manera efectiva amb aquesta col·laboració directa en l'educació, la cultura i la formació de la joventut”.

Per part seua, el president de la Fundació, Juan Viña, ha lamentat que enguany no es puga realitzar el curs al Regne Unit, i tampoc gaudir de la programació especial que la Fundació la Canyada Blanch prepara en aquest projecte de formació lingüística que a més els porta, entre altres experiències, a conèixer l'Institut Vicente Cañada Blanch de Londres i a realitzar una visita a l'ambaixada i ser rebuts per l'ambaixador d'Espanya.

No obstant això, ha precisat, “continuarem donant suport a la trajectòria acadèmica dels joves i de les joves de Borriana i premiant aquells i aquelles estudiants que desitgen millorar el seu nivell educatiu de cara al futur”. Al mateix temps, ha mostrat la intenció de la Fundació de “continuar mantenint una estreta relació i col·laboració amb la ciutat natal de don Vicente Cañada Blanch”.

En la seua intervenció, l’alcaldessa Maria Josep Safont ha recordat que Vicente Cañada Blanch va ser reconegut com el primer espanyol a importar taronges al Regne Unit, però a més d'aqueixa activitat comercial, “també va realitzar una important labor social per a ajudar molta gent, especialment amb els fills i filles d'immigrants espanyols amb problemes en l'àmbit de l'educació a l'estranger”, per això, ha afegit, “avui és molt d'agrair que la Fundació que porta el seu nom continue fent efectiva aqueixa col·laboració directa en l'educació, la cultura i la formació dels i les joves de Borriana”.

Enguany per motiu d'aforament i a fi i efecte de complir els protocols sanitaris, l'acte de lliurament ha sigut més reduït i íntim, i com és habitual en aquest lliurament de les Beques i Premis de la Fundació, el docent convidat a l’acte per a realitzar una conferència ha sigut el borrianenc professor i doctor en arquitectura Ivan Cabrera Fausto, director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València, que ha realitzat la seua intervenció a través d'un vídeo.