Charla del ADI sobre el juego y el juguete
  • Tractarà la importància del joc en la vida de les xiquetes i els xiquets i la transcendència en l'elecció dels joguets depenent de l'edat i de la personalitat, entre altres aspectes
  • Dirigida a familiars de xiquetes i xiquets de fins a sis anys

 El Servei d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Borriana ha organitzat una xarrada online sobre ‘El joc i el joguet’ dirigida a familiars de xiquetes i xiquets de fins a sis anys, per a dissabte que ve 21 de novembre.

Una iniciativa que, sense dubte, serà molt profitosa davant la proximitat de les festes nadalenques i de Reis. En la xarrada, a través de la plataforma zoom, la ponent, Cristina Ventura (Cooperativa Abacus), tractarà la importància del joc en la vida de les xiquetes i els xiquets, i també la transcendència en l'elecció dels joguets depenent de l'edat i de la personalitat, entre altres aspectes.

Segons han explicat les responsables del servei ADI, Lina Puig i Ana Vicent, el joc té una sèrie de característiques que el converteixen en una activitat essencial per “al desenvolupament equilibrat i en igualtat dels xiquets i les xiquetes”. Per això, consideren necessari “crear ambients apropiats per al joc, amb propostes i materials diferents que permeten als nostres menuts desenvolupar-se, explorant, manipulant, investigant, descobrint i sobretot gaudint”.

El joc, han assenyalat, és molt més que un simple entreteniment, és una de les principals eines educatives en totes les etapes de la infància, “imprescindible per a aconseguir el ple desenvolupament físic, psíquic i emocional del xiquet i la xiqueta, ja que per mitjà del joc van descobrint les seues capacitats i limitacions en tots els camps”.

A més, han incidit Ana Vicent i Lina Puig, el joc és una activitat espontània que proporciona «plaer i satisfacció a la infància» i que, a més, «propicia la comunicació, la confiança i l'alegria, utilitzat també com mitjà terapèutic per a alliberar tensions emocionals».

Referent als joguets, han destacat que són un mitjà o complement per a “establir relacions, afectivitat i afermar vincles entre pares i filles i fills, entre germanes i germans”. Sobre aquest tema han precisat que “no sempre el joguet més sofisticat és el millor joguet, tot i que siga més car”, el que és fonamental, han recomanat, és “despertar l'interès del xiquet o la xiqueta, i que el joguet desenvolupe i fomente la seua creativitat”.

Per aquest motiu, han indicat les responsables del ADI, “s'ha de tindre en compte la personalitat de la xiqueta i del xiquet” i han aconsellat, també, “rebutjar els joguets que fomenten les conductes sexistes, racistes o violentes” i  “adoptar una actitud crítica davant la publicitat de joguets, ja que no tot el que presenten és apropiat ni compleixen els requisits mínims de seguretat”.

La xarrada sobre el joc i el joguet serà dissabte que ve 21 de novembre de 10.30h a 11.30h a través de la plataforma zoom. El formulari per a la inscripció es troba en:

https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlse01h7vw_wqubczh5yy9i28yayqexdymc8ebyb4qdlq4riq1w/viewform