Comienza el curso escolar 2020-2021 en Borriana

 

  • Tornada al col·le en els 12 centres educatius del municipi amb l'aplicació de les mesures higièniques i de seguretat, els protocols i els plans de contingència


Més de 5.500 alumnes d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional han començat sense incidències avui el curs escolar 2020-2021 en els 12 centres educatius de Borriana, en els quals en les últimes setmanes s'han intensificat les desinfeccions i preparatius, i en una jornada marcada per l'aplicació de les mesures higièniques i de seguretat, les mascaretes, les distàncies, els protocols i els plans de contingència, d'acord amb la nova normalitat, segons ha manifestat el regidor d'Educació, Joan Ramon Monferrer.

El regidor d'Educació ha indicat que l'inici del nou curs i en la reobertura de tots els centres escolars de Borriana “la normalitat i la seguretat” ha sigut la “tònica generalitzada”, així com l'ús preceptiu de mascareta en el professorat i en l'alumnat.

Per a evitar aglomeracions, ha precisat el responsable municipal d'Educació, les entrades d'escolars als centres educatius s'ha realitzat per diferents accessos, igual que les eixides, tal com estava previst. Així mateix, les estades als patis i zones esportives, s'ha realitzat en horaris escalonats, amb les mesures necessàries i la seguretat que reforçarà la Policia Local de Borriana.

Sobre aquest tema, Monferrer ha reiterat la seua plena confiança en “el treball i la capacitat dels equips directius dels centres educatius de Borriana” i també en “la implicació i responsabilitat del professorat i del personal no docent”, que han preparat i adaptat els seus centres a les noves exigències per a fer front a la nova situació sanitària, d'acord amb els protocols d'actuació remesos des de la Conselleria d'Educació i la Conselleria de Sanitat.

A més ha assenyalat que tots els centres educatius de Borriana “han garantit el major percentatge de presencialitat possible, el 100% en en cas d'Infantil i Primària”, d'acord amb les directrius del Ministeri d'Educació, i cada centre educatiu ha elaborat i compta amb el seu Pla de Contingència d’acord a les seues característiques i en la qual estableixen l'organització d'entrades i eixides, la distribució de grups, els espais i aules, els menjadors, normes, etc.

Respecte a les xifres de l'inici escolar, ha concretat que en els 10 Centres d'Ensenyament d'Infantil i Primària del municipi, els alumnes que han iniciat el seu període escolar en són més de 3.100, dels quals al voltant de 2.200 són de Primària i més de 900 d'Infantil. Mentre que l'alumnat de Secundària (ESO), en són prop de 1.925 els que han començat les classes, en els 6 centres on s'imparteix i 450 són de Batxillerat.

L'alumnat de Cicles Formatius, d'Escola d'Adults, d'FP Bàsica i Educació Infantil de primer cicle que inicien el curs en altres dates, sumen 250 més, fins a aconseguir els prop de 5.800 alumnes en el municipi.

Calendari escolar 2020-2021

El calendari escolar de la Comunitat Valenciana marca l'inici del curs escolar 2020-2021 en funció de les etapes educatives, per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional. Avui 7 de setembre comencen la majoria, que acabaran el 23 de juny de 2021

Així mateix, l'alumnat de Formació Professional Bàsica de segona oportunitat iniciaran les activitats escolars el pròxim 14 de setembre i les finalitzaran també el 23 de juny de 2021. Per als ensenyaments d'idiomes, les activitats començaran el 5 d'octubre de 2020 i finalitzaran el 30 de juny de 2021.

En Formació de Persones Adultes, el curs començarà el 17 de setembre de 2020 i finalitzarà el 18 de juny de 2021, mentre que en ensenyaments artístics de Música i Dansa; ensenyaments professionals d'Arts Plàstiques i Disseny, i ensenyaments esportius de règim especial, començaran el 28 de setembre de 2020.

Finalment, les universitats valencianes començaran el curs el 25 de setembre, per a l'alumnat dels primers cursos de carrera, i a partir del 14 de setembre per a la resta. A més, s'ha optat per un model mixt, és a dir, les classes teòriques s'impartiran, majoritàriament, de manera no presencial, mentre que en les classes pràctiques prevaldrà la màxima presencialitat possible.