Safont entrega  los diplomas de educación vial a los niños y las niñas de l'Escola d'Estiu

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Educació, Joan Ramon Monferrer, han donat els diplomes als xiquets i a les  xiquetes de l'Escola d'Estiu que han realitzat el curs d'Educació Viària, impartit al llarg de la setmana del 8 al 12 de juliol per la Policia Local de la ciutat en l’Escola d’Estiu, que es desenvolupa enguany en el CEIP Cardenal Tarancon.

En el curs d'Educació Viària han participat al voltant de 90 xiquets i xiquetes, de 7 a 9 anys, als quals durant una setmana se'ls ha ensenyat les normes bàsiques de la seguretat viària amb classes teòriques amb exercicis i la projecció de vídeos. Després del descans, es feien les pràctiques d’educació viària amb bicicletes a través d’un parc instal·lat expressament al pati de l’escola.

Així, han aprés algunes qüestions fonamentals com la importància de portar sempre el casc amb la bicicleta, no creuar el pas de vianants en roig, caminar per les voreres sense envair el carril bici, posar-se el cinturó de seguretat dins del vehicle i respectar els stops i altres senyals de trànsit, tant si es condueix amb bicicleta com si es va a peu. En general, han conegut les senyals de trànsit, els sentits de circulació, apujar o abaixar del cotxe o de l’autobús i com viatjar-hi, la prioritat de pas i semàfors, entre altres qüestions.

En l'acte de lliurament l'alcaldessa s'ha referit a l'Escola d'Estiu com, probablement, el projecte “més important de Borriana en aquesta època de l'any” i una de les alternatives idònies per a “millorar l'estiu de les xiquetes i els xiquets i de les seues famílies”.

Així mateix, ha destacat que el projecte suposa una “gran contribució” a la conciliació de la vida familiar i laboral de més de 300 famílies perquè “som conscients que amb l'arribada de les vacances escolars, moltes mares i pares tenen dificultats i per això, facilitem la conciliació i la corresponsabilitat en igualtat de condicions i oportunitats de totes les famílies”.

En eixa línia, el regidor d'Educació ha precisat que les activitats del projecte es plantegen amb la premissa d'afavorir els hàbits saludables,”tant des del punt de vista de l'alimentació com del foment de les activitats educatives, esportives i d'oci”.

Igualment ha assenyalat que l'Escola d'Estiu serveix per a “crear espais d'inclusió on conviuen xiquets, xiquetes i adolescents del municipi, amb independència de la situació econòmica en la qual es troben les seues famílies” i en la .que es dóna “especial rellevància” a l'atenció “d’activitats complementàries de temps lliure, socials, culturals, recreatives, cíviques i educatives”.

Cal recordar que l'Escola d'Estiu de Borriana és un projecte desenvolupat per l'Ajuntament des de fa 34 anys que afavoreix a 375 xiquetes i xiquets del municipi de 3 a 16 anys. El programa ofereix un servei de menjador i activitats educatives des de les 9h i fins a les 15h durant tot el mes de juliol i també durant el mes d'agost amb el campament d'estiu.

Eixides a la piscina, al barri antic, manualitats, jocs, esports, xarrades, educació viària o classes de repàs, són algunes de les activitats programades en aquesta iniciativa. També existeix la possibilitat de contractar servei de menjador fins a les 15 hores.