charla fin jornadas esport adaptat

Aquest mateix divendres 15 de febrer i després d'una setmana carregada d'activitats per a comprendre, reforçar i empatitzar amb l'esport adaptat es clausurava la segona edició de les Jornades d'Esport Adapatat del CEIP Novenes de Calatrava de Borriana, amb l'acte final que ha tingut lloc en el propi centre i les diferents activitats i iniciatives de la darrera jornada. La programació per al dia final ha comptat, una vegada més, amb xarrades, tallers i conferències que tancaran tota una setmana de pura activitat. Així doncs, per a començar, Laura Cervera de l'associació «Apesocas» ha impartit un taller de sensibilització i visibilització de la diversitat funcional auditiva. També han rebut la visita del jugador del club de futbol «Asorcas», Roberto Garrido, i posteriorment una demostració de Goal- Ball a càrrec de Julio Santodomingo de l'ONCE.
Per part seua, Amanda Pedrajas de l'associació MEF2C ha donat una xarrada per a conèixer més sobre les malalties minoritàries i els alumnes de l'Associació Síndrome de Down de Castelló han pogut gaudir d'un partit de basquet i d'una classe de zumba.
Ha sigut el Saló d'actes de l'Ajuntament de Borriana el que ha acollit l'acte final de les Jornades d'Esport Adaptat, amb la conferència sobre alimentació saludable que ha oferit la dietista Maria Dolores Almarcha que i amb la qual s'han clausurat aquestes II Jornades de d’Esport Adaptat, que, durant tota la setmana han sigut un èxit quant a participació i programació. La mateixa alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el director del CEIP Novenes de Calatrava, Vicent Herrero, es mostraven durant l'acte final «molt satisfets de veure com en tan sols dues edicions les Jornades d'Esport Adaptat han aconseguit implicar a centenars i centenars de persones durant les activitats de conscienciació, informació i visibilització de les diferents disciplines esportives adaptades, a més d'aconseguir que centres educatius, col·lectius, associacions, marques, empreses i els diferents departaments municipals s'hagen mostrat tan receptius a col·laborar i fer més gran aquesta iniciativa».
Bàsquet amb cadira de rodes (Cocemfe Castelló), dansa inclusiva a càrrec de «Entrellaçats», un taller de Parkour inclusiu per part de R-evolution School que va estar a càrrec d'Héctor García i Elna Puigcerver i ciclisme adaptat per Cocemfe Vinaròs, són alguns dels molts exemples de tipus d'esports adaptats que s'han practicat i mostrat des que dilluns passat s'iniciaren les Jornades d'Esport Adaptat. Des del mateix centre organitzador, amb la comissió creada especialment per a l'organització i desenvolupament de les Jornades han tornat a «insistir en la necessitat de continuar programant jornades i iniciatives com aquesta, perquè aqueixa visualització i conscienciació que pretenem crear en el conjunt de la societat siga cada vegada més real i els esports adaptats formen part del dia a dia de qualsevol centre educatiu o de l'agenda municipal».