Han sigut variats i diferents els punts i enclavaments de la ciutat de Borriana en els quals durant la jornada d'avui s'ha pogut escoltar el crit unànime de tota la ciutadania, especialment els xiquets, xiquetes i joves, en favor de la Pau entre pobles i entre veïns en la commemoració del Dia Internacional Escolar per la Pau i la No Violència que també ha volgut ser àmpliament seguit en la capital de la Plana Baixa.
Ja a meitat matí, la Plaça Major de Borriana canviava radicalment d'aspecte en pocs minuts quan centenars d'alumnes del col·legi de la Consolació de la ciutat accedien a la plaça per a participar en l'acte per la Pau. Des del consistori, també un bon nombre de regidors i regidores i la mateixa Alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Safont, han volgut estar presents en la lectura del manifest i les cançons que s'han interpretat en favor dels missatges de pau entre les persones de tot el planeta, fóra quin fóra la seua procedència o condició. Així, la mateixa Alcaldessa ha traslladat un missatge “d'agraïment per la vostra implicació, i també que vosaltres entengueu la sort que tenim de viure en un lloc com Borriana, on la Pau és protagonista i els conflictes semblen llunyans. Així que us demane que us impliqueu a difondre aquest missatge de pau i tolerància sempre i en cada faceta de la vostra vida diària”.
Safont s'ha desplaçat posteriorment fins al CEIP Penyagolosa de la ciutat, on també s'havien preparat diverses activitats i on també ha estat acompanyada per representants municipals. Allà el protagonista ha sigut un Mercat per la Pau que ha implicat al conjunt de la comunitat educativa i a través del qual es traslladaven els missatges d'igualtat, tolerància i pau entre els diferents pobles del món. I a més de les activitats que els diferents centres escolars han dut a terme en les seues instal·lacions, durant la vesprada, la jornada per la Pau ha estat marcada pels actes del CMA Martí de Viciana, que ha volgut traure al carrer aqueixos mateixos missatges de tolerància i pau que s'han repetit durant tota la jornada a Borriana.