• El consistori destina 400.000 euros en ajudes econòmiques per a col·laborar en la reactivació econòmica i comercial de Borriana
  • Podran cobrir les despeses corrents, com ara, llum, aigua, lloguer, manteniment de programes informàtics, quotes d'autònoms, modificacions en el local de treball o despeses de gestoria
  • Un total de 760 treballadors autònoms de Borriana han sol·licitat les ajudes de la Generalitat

L'Ajuntament ha aprovat les bases reguladores de la nova línia d'ajudes econòmiques dirigides a autònoms, pimes i mutualistes locals, que amb un pressupost de 400.000 euros, complementaran les proporcionades per la Generalitat Valenciana i pel Govern d'Espanya, segons ha avançat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.


Sobre aquest tema ha assegurat que aquesta iniciativa constitueix “una més de les mesures implementades pel consistori dins del pla municipal per a col·laborar en la reactivació econòmica i comercial de la ciutat”, i ha indicat que compten ja amb els informes favorables de la Direcció General de l'Administració Local de la Generalitat Valenciana, tant de sostenibilitat financera com d’inexistència de duplicitat de les ajudes.


Així, ha manifestat Maria Josep Safont, la nova línia de subvencions disposa de “tots els tràmits administratius pertinents previs per a la seua posada en marxa sense impediments”, i també amb el finançament de 400.000 euros que va ser aprovada en el ple ordinari del passat mes de maig.
Les ajudes podran cobrir les despeses corrents com la llum, l'aigua, el lloguer, el manteniment de programes informàtics, les quotes d'autònoms i les modificacions que s'hagen fet en el local de treball per a complir amb les normatives sanitàries vigents, o les despeses de gestoria.


Amb aquestes ajudes, ha destacat l'alcaldessa, el consistori pretén complementar les ajudes que els governs estatal i autonòmic han posat a la disposició dels autònoms, per a fer front als costos econòmics que han patit a causa de la Covid-19, “una manera de donar suport i ajudar les petites empreses locals en la seua recuperació econòmica”.


Es tracta, ha subratllat, “d’una de les mesures que estem impulsant amb el suport de tots els grups polítics i que s'apliquen de cara a la nova normalitat, dins del pla per a la reactivació de l'economia local posat en marxa per l'Ajuntament, i que continua avançant”.


D'aquesta forma, segons ha explicat Maria Josep Safont, l'estratègia global inclou mesures i accions urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic, vinculades, entre altres qüestions, a l'agilitació del pagament a proveïdors i a la fiscalitat amb la flexibilitat del calendari, retardant més de dos mesos el període de pagament voluntari i incrementant les bonificacions i exempcions en determinades taxes i impostos.
Cal recordar que 760 comerciants i autònoms de Borriana han optat a les ajudes de la Generalitat per a afectats per la situació de crisi sanitària. Unes subvencions de 1.500 euros en el cas de negocis que hagen hagut de tancar, i de 750 euros per a aquells autònoms, que malgrat no haver sigut obligats a tancar, han vist reduïts els seus ingressos per la crisi del coronavirus.


Paral·lelament, també han pogut sol·licitar la prestació extraordinària del Govern d'Espanya per cessament d'activitat per a autònoms, d'un 70 per cent de la base de cotització amb un mínim de 661 euros. Una de les principals mesures del Govern destinada als autònoms i autònomes amb l'objectiu de pal·liar els efectes negatius sobre els seus negocis de la pandèmia de la Covid-19, que consisteix en el fet que qui hi tinga dret la puga cobrar però a més no pagarà les cotitzacions, mentre que el temps que es perceba aquesta prestació extraordinària computarà com a cotitzat.