El Ayuntamiento suspende el cobro de tributos

L'Ajuntament de Borriana ha adoptat una sèrie de mesures extraordinàries en matèria d'ingressos municipals, mitjançant una resolució d'Alcaldia, com a conseqüència de la situació derivada de l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, segons ha anunciat avui l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Així, el Consistori ha determinat suspendre el cobrament de remeses de les taxes corresponents a serveis o activitats que actualment es troben suspesos, prohibits o afectats, com són les relatives a serveis esportius, mercat exterior i de la Mar, taxes d'ocupació de domini públic amb terrasses, taxes BUS UJI i taxes del Centre de les Arts Rafael Martí de Viciana.

També ha resolt deixar sense efecte el període de cobrament dels padrons de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i Taxes Urbanes de l'exercici 2020, el període de cobrament del qual s'havia fixat del 16 al març al 5 de juny.

Així mateix, ha establit suspendre l'emissió de remeses d'altes de tributs a través de liquidacions d'ingrés directe en una entitat col·laboradora, és a dir, les altes d'IBI, de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (plusvàlua) i de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE).

Sobre aquest tema, Safont ha precisat que depenent de l'evolució i les circumstàncies”, s'adoptaran noves resolucions sobre l'alçament de les suspensions adoptades i es fixaran “nous períodes de cobrament dels padrons de l'IVTM i Taxes Urbanes de l'exercici 2020, així com de la resta de tributs reportats i que hagen de ser objecte de liquidació i exigència de pagament”.

L'alcaldessa ha manifestat que l'Ajuntament pretén “ajudar a tota la ciutadania de Borriana, en tot el que estiga al nostre abast, per a garantir al costat de totes les institucions la millor resposta a la crisi provocada pel COVID-19”.

Aquestes mesures se sumen a unes altres ja adoptades dies anteriors com el tancament de les instal·lacions, serveis i centres municipals, dels mercats exteriors del dimarts i de la Mar, el tancament de l'atenció al públic presencial, la suspensió del pagament de l'aparcament regulat en la zona ORA en tot el municipi, o el tancament de les instal·lacions el cementeri a les visites, excepte per als serveis estrictament necessaris com els enterraments, durant el període en què es prolongue l'estat d'alarma decretat pel Govern.

Finalment, ha volgut agrair a la ciutadania de Borriana “el sentit de la responsabilitat i el civisme que estan demostrant en un moment tan crític complint les restriccions”. També ha mostrat la seua gratitud a “les nombroses entitats socials i associacions, a comerços i empreses, i a les persones particulars de la localitat, que han oferit la seua predisposició i mitjans per a col·laborar davant aquesta situació”.