Curso formativo para el personal de servicios sociales
  • La nova reforma estatal de la legislació civil i processal reconeix el dret perquè aquest col·lectiu puga tindre plena capacitat jurídica


El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Borriana ha organitzat un curs per a formar el seu personal amb l’objectiu de donar suport a les persones amb discapacitat a exercir la seua capacitat jurídica, tal com permet i impulsa la recent reforma de la legislació civil i processal.

L'objectiu és bàsicament que la plantilla dels Serveis Socials municipals obtinga la formació jurídica necessària per al coneixement de la nova Llei, especialment en els aspectes referents a la reforma del Codi Civil, la Llei d'Enjudiciament Civil i la Llei de Jurisdicció voluntària, i la seua aplicació a persones majors d'edat.

Cal recordar que el passat 2 de juny va ser aprovada la Llei 8/2021 per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seua capacitat jurídica, una llei a través de la qual es reconeix el dret al fet que aquest col·lectiu puga tindre plena capacitat jurídica, és a dir, majoria d'edat a efectes civils.

La regidora de Serveis Socials i Dependència, Esther Meneu, ha destacat la necessitat que “el personal dels serveis socials municipals adquirisca els coneixements per a poder fer efectiva aquesta nova llei” que, com ha assegurat, “facilitarà a les persones amb discapacitat realitzar activitats diàries, com ara realitzar tràmits en una sucursal bancària o signar qualsevol tipus de contracte”.

La nova llei substitueix l'antiga incapacitació legal per a aquestes persones per un model que busca donar-los suport per a exercir aquestes activitats, buscant la igualtat amb la resta de la ciutadania.

El temari, impartit per una professional especialitzada en la branca del dret relacionada amb la diversitat funcional i la salut mental, tracta els canvis legislatius que fan possible aquest nou dret i el suport que es pot brindar a les persones sol·licitants que desitgen exercir-lo.

La formació ha tingut lloc a l’aula del nou centre de formació de la Policia Local de Borriana, que ha cedit les seues instal·lacions recentment condicionades als Serveis Socials perquè les aprofiten per a aquest curs.