Comienza la Fira de Nadal 2020 el próximo fin de semana
Preparativos para la Fira de Nadal 2020
  • Adaptada a les mesures sanitàries, amb 35 casetes homogènies de fusta i amb el sorteig de 1.000 euros en cinc premis de 200 euros

  • Una oportunitat per a avançar compres nadalenques, amb un ampli assortiment de productes presents en aquesta edició


Enguany el comerç local de Borriana ix al carrer per a participar en la Fira de Nadal que se celebrarà aquest cap de setmana en la plaça del Pla, adaptada a les circumstàncies sanitàries actuals, i on els comerços podran exhibir els seus productes per a mostrar-los i realitzar-ne les vendes.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Comerç, Sara Molina, han supervisat aquest matí la instal·lació de la fira que esperen que siga “la millor Fira de Nadal que s’haja celebrat a Borriana”, i han avançat que enguany comptarà amb un total de 35 casetes individuals de fusta, homogènies i amb protecció lateral, llogades per l'Ajuntament per a cadascun dels comerços que ho han sol·licitat, “amb la finalitat de proporcionar major benestar i seguretat sanitària”.

Els veïns i veïnes de la ciutat i d'altres municipis podran aprofitar la Fira de Nadal de Borriana i avançar les compres nadalenques, amb un ampli assortiment de productes presents en aquesta edició, que començarà demà divendres, 4 de desembre, a les 18 hores coincidint amb el primer dia d'encesa de les llums nadalenques del municipi, i finalitzarà el diumenge 6 de desembre.

Divendres la Fira estarà oberta fins a les 21h, mentre que dissabte l'horari serà d’11 a 21h i diumenge d’11 a 20h. Diumenge, últim dia de la Fira, a les 19.30h es realitzarà el sorteig presencial de Nadal i el tancament de la fira a les 20 hores.

Sara Molina ha destacat que enguany “s'han substituït les activitats d'animació, per evitar aglomeracions i respectar les mesures de seguretat, per una major il·luminació i ambientació nadalenca”. Així, s'ha incrementat el nombre de participants respecte a l'any passat amb 35 comerços enguany i 22 l’any passat, i també s'ha ampliat la megafonia, la decoració i la il·luminació amb la instal·lació de 200 metres de garlandes i bombetes led en les casetes, gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament i la Federació de Comerç.

Així mateix, ha recordat que l'Ajuntament de Borriana destina enguany més de 150.000 euros a la tradicional campanya nadalenca de dinamització del comerç local, sota el lema ‘Borriana es mou al Nadal’, que incideix en els beneficis del comerç de proximitat, i que es fonamenta en la conscienciació, la dinamització i l’entorn agradable, consensuat amb el comerç de la ciutat.

Major il·luminació i megafonia a la ciutat

En relació a la il·luminació i la megafonia de la ciutat, la responsable de Comerç ha destacat que enguany s’ha ampliat “considerablement”, amb la instal·lació d'un total de 2.092 metres de garlandes i amb 2.990 bombetes led de 4w, gràcies al treball conjunt entre l'Ajuntament i la Federació de Comerç. A més a més, hi haurà més d'un centenar d'arcs lluminosos adquirits pel consistori, per la qual cosa enguany “hi haurà més carrers i zones il·luminades i adornades que en anys anteriors”.

Per a Sara Molina és fonamental “unir esforços per a protegir els xicotets i mitjans comerços” i, per això, ha animat la ciutadania a acudir a la Fira de Nadal, “una oportunitat fantàstica per a aprofitar i realitzar les seues compres, perquè segur que tot allò que busquen ho trobaran i serà beneficiós per a tots”.

Per part seua, el president de la Federació de Comerç, Emilio Dávila, a més d'agrair a tots els “expositors la seua col·laboració”, ha mostrat la seua satisfacció “pel treball fet des de la Federació de Comerç al costat de l'Ajuntament de Borriana que ens fa sentir molt orgullosos perquè cap comerç que haja volgut participar s’haja quedat fora”.

És un any complicat –ha indicat Dávila– i és un orgull que hàgem pogut portar aquestes casetes de fusta per a professionalitzar molt més aquesta fira. Segur que el treball de tot el comerç, la llum, la música faran una fira inoblidable amb totes les mesures de seguretat adequades”.

El responsable de la Federació ha manifestat que ser president de la Federació de Comerç “no és fàcil”, perquè “cadascú té una manera de pensar i d'actuar. Intentem treballar per a tots i estem contents que sempre s’escolte a tothom per a millorar. S'està treballant bé per part de tots”.

1.000 euros en premis

En el sorteig que se celebrarà el diumenge 6, últim dia de la Fira de Nadal, abans de la clausura, es repartiran 1.000 euros en cinc premis de 200 euros, entre les persones que realitzen compres en els comerços que participen i depositen el bitllet facilitat pels comerços en les urnes corresponents situades en la mateixa Fira.

Els premis hauran de gastar-se en, almenys, 3 establiments, dos dels quals hauran d'haver participat en la Fira de l'any 2020, amb un consum mínim i màxim per local de 40 i 100 euros, respectivament. L'import dels premis haurà de gastar-se el dijous de la setmana següent a la realització del sorteig en horari de 17h a 20h.