• A la mercantil Ravi Obres, Transports i Excavacions SL, per un import total de 167.608,41euros
  • En la reforma també s'adequarà part de la instal·lació per a dependències de la Policia Local

L'Ajuntament de Borriana ha licitat les obres de condicionament i reforma de local del Centre d'Atenció Primerenca (CAT), en una nau de l'avinguda Corts Valencianes de la ciutat, a l'empresa Ravi Obres, Transports i Excavacions SL, per un import total de 167.608,41euros, i en l'habilitació dels quals també s'inclou adequar dependències de la Policia Local en una zona de l'immoble.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha explicat que les obres, que començaran “en breu”, compten amb un termini d'execució de tres mesos, i ha destacat que a principis de 2021 la ciutat comptarà amb un Centre d'Atenció Primerenca comarcal, orientat al tractament fisioterapèutic i logopèdic de xiquets i xiquetes de 0 i 6 anys amb greus problemes de desenvolupament.

La licitació del contracte d'obres s'ha realitzat per procediment obert simplificat a través de tramitació ordinària i licitació electrònica, i publicat en la Plataforma de Contractació del Sector Públic.

El Centre d'Atenció Primerenca n’ocuparà 224 dels 386 metres quadrats de l’immoble de titularitat municipal, i disposarà de tres sales de consulta, una sala polivalent, dos despatxos i la zona d'espera. La resta de la nau acollirà una aula formativa per a la Policia Local.

El CAT, segons ha precisat Maria Josep Safont, atendrà la població infantil amb discapacitat o risc de patir-la que hagen sigut valorats prèviament per especialistes. Oferirà prestacions de diagnòstic, coordinació amb els recursos comunitaris i atenció individual i familiar. A més del tractament fisioterapèutic especialitzat i logopèdic, també hi haurà serveis de psicologia, pedagogia i estimulació.

En el seu moment, ha assenyalat l'alcaldessa, les tècniques del Servei municipal d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) de 0 a 3 anys, van redactar el projecte que es va presentar a la Conselleria d'Igualtat i compta ja amb el seu vistiplau.

Sobre aquest tema, ha concretat que l'ADI és un lloc de detecció i actuació sobre xiquets exclusivament de Borriana, mentre que en el nou CAT es duran a terme “tractaments més especialitzats, com ara els d'audició i llenguatge, i serà un centre que atendrà xiquets i xiquetes també d'altres localitats”.

Cal recordar que per a posar en funcionament el CAT, el Consistori havia de posar un local a la disposició de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i, després, la institució autonòmica serà la que es farà càrrec del personal necessari per a fer realitat aquesta iniciativa.