L'alcaldessa, Maria Josep Safont, la regidora de Comerç i Turisme, Sara Molina, i representants de l'associació d'Hostaleria de Borriana, Vicent Bou, Juan Arnau, Fran Moreno, José Gargallo i Pedro Sancerni han presentat les XI Jornades Gastronòmiques de la Taronja a Borriana, que se celebraran del 24 de gener al 9 de febrer de 2020 en set restaurants del municipi.

En la presentació, l'alcaldessa ha agraït la participació als restauradors en les jornades perquè suposa “una reivindicació de l’ús en la gastronomia d'un producte diferent i tan representatiu de la nostra ciutat”. També ha agraït l'esforç de l'associació d'Hostaleria de Borriana en “l’organització i gestió, un any més, d'aquesta iniciativa que comporta moltes dificultats”, i ha elogiat “el treball i l'art dels nostres restauradors”.

Així mateix, ha convidat els veïns i veïnes de Borriana i d'altres localitats perquè coneguen els menús “confeccionats amb el producte tradicional nostre, la taronja, amb creacions molt originals perquè són l'ingredient principal i comú de tots els plats i no solament com a postres”.

L'alcaldessa ha assegurat que es tracta “d’una gran oportunitat per a gaudir d'aquests menús dissenyats especialment per a les Jornades Gastronòmiques, i en què fins i tot la varietat de taronges utilitzades pot ser un atractiu més per als grans productes que es treballen en cadascun dels set restaurants participants”.

La regidora Sara Molina ha donat a conèixer alguns dels detalls de la nova cita gastronòmica a la ciutat, “la primera de moltes que durant tot l'any se celebren en la capital de la Plana Baixa”. En aquesta iniciativa turística, impulsada conjuntament per l'Ajuntament i l'associació d'Hostaleria de Borriana, els restaurants ofereixen menús tancats en què entrants, plats principals i postres tenen com a denominador comú la taronja com a ingredient.

Segons ha explicat Sara Molina, aquesta cita s'emmarca en les festes patronals de Sant Blai i ha destacat que les Jornades “se sumen com un atractiu més per a la nostra ciutat”, a més de servir d'instrument de promoció per a la restauració local, “pretén donar suport i oferir un reconeixement al sector citrícola, mostrar la gran versatilitat d'aquesta fruita, oferir experiències i sorprendre els nostres visitants amb enginyosos plats”.

La regidora de Turisme ha destacat l'abast d'aquestes jornades com a “turisme gastronòmic” i el seu valor per “la representativitat del seu producte estrella i el seu alt poder d'identificació amb la nostra localitat”.

Per part seua, el vicepresident de la a Associació d'Hostaleria de Borriana, Vicent Bou, ha agraït a l'Ajuntament la col·laboració i el suport en aquestes Jornades. Igualment, ha indicat els set restaurants que participen en aquesta edició: Pizzeria Pinocchio, el Celler dels Sentits, el Grill Negre, Restaurant Nàutic, Bombora’s Gastro-gelateria, la Blava i Arrosseria Savarín, on s'oferiran menús especials basats en la diversitat de cítrics que es produeixen tradicionalment a la localitat.

Durant el període que duren les Jornades, els restaurants ofereixen menús tancats, en els quals els entrants, plats forts i postres porten com a denominador comú la taronja com a ingredient. El preu mitjà dels menús se situa entre els 18 i els 30 euros, amb la finalitat que les jornades siguen assequibles a totes les butxaques.

A més, Bou ha manifestat que les Jornades de la Taronja també estaran presents, una vegada més, durant les tradicionals celebracions de Sant Blai i la coneguda Font del Vi, “amb la preparació d'un flamejat de taronja amb el qual s'obsequiarà a totes aquelles persones que el dia 3 de febrer participen en les celebracions en honor al patró de la ciutat”.

Igualment, s'ha referit al III concurs infantil de fotografies sobre la taronja, els treballs del qual s'exposaran del 7 al 9 de febrer en el Centre Municipal de Cultura la Mercè, on se celebrarà el lliurament de premis el dia 9 de febrer a la vesprada.

Els díptics amb tota la informació, restaurants participants i menús estan disponibles en l'oficina de Turisme, així com en els mateixos restaurants participants; i també poden descarregar-se des del web de Turisme Borriana, http://turisme.burriana.es.