Llar Fallera Borriana Vacunació


      • - Les vacunes se subministraran dos dies consecutius cada setmana en horari de matí i de vesprada, segons la cita

      • - L'alcaldessa recomana a la població que revise i actualitze les dades de contacte del SIP, ja que les notificacions arriben a través d’SMS o trucades telefòniques


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha anunciat que la vacunació al municipi contra el coronavirus començarà aquest dilluns 24 de maig i es realitzarà en les instal·lacions del Pavelló Poliesportiu de la Bosca, a fi de col·laborar en la campanya de vacunació a la població.

El pla de vacunació en el municipi es desenvoluparà des d'aquest dilluns 24 de maig i es prolongarà fins al juny. Les vacunes se subministraran dos dies consecutius cada setmana en horari de matí i de vesprada que estarà especificat en els missatges de citació.

Maria Josep Safont, acompanyada pel gerent, Miquel Rovira, i alguns responsables del Departament de Salut de la Plana, el tinent d'alcalde, Vicent Aparisi, la regidora de Sanitat, Lolín Carbonell, i representants dels centres de salut del municipi, han visitat de nou les instal·lacions de l'Ajuntament posades a disposició de les autoritats sanitàries, davant la possibilitat de canviar a mitjan juny la ubicació del subministre de les vacunes en el municipi a fi de no dificultar l'activitat esportiva que es desenvolupa al poliesportiu de la Bosca.

Per a la qual cosa, l'alcaldessa ha indicat que s'està valorant per part de Sanitat la idoneïtat de la Llar Fallera ja que també reuneix les condicions necessàries per al desenvolupament del pla de vacunació per, entre altres aspectes, la seua proximitat, l’amplitud, per disposar de dos accessos, la ventilació natural i les rampes per a evitar barreres arquitectòniques.

Maria Josep Safont ha deixat palès la voluntat de cooperació del consistori i ha indicat que és la Conselleria de Sanitat la que decideix en últim terme la millor alternativa de les propostes i organitza la campanya de vacunació massiva en la localitat amb la col·laboració de l'Ajuntament.

L'alcaldessa ha destacat la importància en el pla de vacunació de tindre actualitzades les dades de la targeta sanitària i per això ha recomanat a la població que revisen i actualitzen les seues dades de contacte del SIP, ja que les notificacions arriben a través d’SMS o trucades telefòniques.

A més, ha explicat que per a tindre la màxima eficiència i que les cites arriben de forma efectiva, Sanitat ha habilitat un portal web, http://coronavirus.san.gva.es/es/web/vacunacion/datos-contacto amb només tres passos molt senzills, per a renovar les dades de la targeta sanitària, cas de necessitar-ho. A més existeixen dos possibilitats en aquesta actualització, per a les persones que disposen de certificats electrònics i els que no disposen d'aquests mitjans.

Així mateix, ha posat en valor la vacunació com a “eina fonamental que permetrà progressivament la nostra població estar protegida contra el virus” i, per això, des del consistori “hem oferit a les autoritats sanitàries les possibles instal·lacions i els mitjans materials i humans que precisen de cara a aconseguir una vacunació ràpida, eficient i massiva”.

En aqueixa línia, ha destacat que en un moment “tan excepcional com el que ens trobem, totes les administracions i institucions públiques hem de sumar els esforços i la col·laboració en benefici de la ciutadania i amb l'objectiu comú de vèncer el virus”.

Precisament, tant des de Sanitat com des del consistori han expressat la “importància” que té la col·laboració i coordinació de totes les administracions per a “reunir com més recursos i espais alternatius als Centres d'Atenció Primària”, amb l'objectiu que el pla de vacunació es realitze de la forma “més eficient possible”.