Constituido el Consell local de la Joventut de Borriana
  • El nou organisme aquesta presidit per David Usó, jove vinculat al Centre Juvenil Porta Obert
  • L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Pilar Blasco, i la diputada provincial i regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, van assistir a l'Assemblea Constitutiva

Borriana ja compta amb el Consell de la Joventut Local, la presidència de la qual ostenta David Usó, un jove lligat al col·lectiu Porta Oberta. La constitució de l'organisme ha sigut possible després d'un procés participatiu iniciat a l'octubre de 2019 en el Casal Jove municipal amb diverses entitats del teixit associatiu juvenil de Borriana que van formar una junta promotora formada per 8 joves del Centre Juvenil Porta Oberta, de l’Agrupament Escolta de Borriana, de l'assemblea local de Creu Roja Joventut i de l'entitat Di-capacitat.

La junta directiva del Consell acabada d'estrenar està formada a més per la vicepresidenta Laura Reig de Creu Roja Joventut, el secretari, Pablo Ojeda d'Agrupament Escolta, i com a tresorer, Alejandro Ripollés de Di-capacitat.

L'Assemblea Constitutiva es va celebrar ahir al vespre a la Torre del Mar, amb la participació l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Pilar Blasco, la diputada provincial i regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, i diverses entitats juvenils del municipi.

En l'Assemblea Constitutiva l'alcaldessa va donar l'enhorabona a les persones joves impulsores d'aquesta nova plataforma juvenil i va mostrar el seu reconeixement al nou 'organisme de joventut com a interlocutor vàlid enfront de l'administració local, representat en aquest organisme que “coordina, representa i promociona les iniciatives juvenils de la nostra ciutat”.

Així mateix, els va animar a “continuar treballant per a impulsar i promocionar la participació de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural en Borriana i en el foment de l'associacionisme juvenil”.

El Consell de la Joventut local és un òrgan de coordinació i cooperació inter-associatiu i de representació i interlocució entre les associacions i entitats juvenils de la ciutat i les administracions. A partir d'avui, el Consell durà a terme una campanya per a donar a conèixer l'ens entre les persones joves i el teixit associatiu del municipi.