Actividades navideñas organizadas por el área de Joventut
 • El departament de Joventut de l'Ajuntament organitza diverses activitats entre el 23 de desembre i el 2 de gener amb aforaments limitats i adaptades a les mesures sanitàries vigents

 • Escoleta de Nadal, espectacles infantils, màgia i un taller per a amenitzar les festes, i a l'espera d'altres activitats prèvies amb els Reis Mags com a protagonistes

 • Una programació que s'uneix a les propostes culturals i de l'àrea de comerç per a aquestes festes


L'agenda d'activitats per a les famílies que ofereix l'Ajuntament de Borriana per a les festes nadalenques, a través de la Regidoria de Joventut que dirigeix Lluïsa Monferrer, inclou enguany una Escoleta de Nadal, espectacles infantils, màgia i un taller online. Una programació municipal que s'uneix a les propostes culturals i de l'àrea de comerç impulsades pel consistori i com a bestreta a les previstes per a la benvinguda als Reis Mags.

Com a bestreta nadalenca i de la mà de Music Is The Answer i l'Ajuntament de Borriana, arriba el dissabte 19 de desembre al Teatre Payà ‘Rock en família Christmas Party’. Una experiència musical per a les famílies més rockeres, un pla pla perfecte amb una festa molt especial on els xiquets i les xiquetes poden gaudir descobrint la història, les anècdotes i les cançons més populars d'AC/DC i QUEEN, dos de les millors bandes de la història del rock.

Coincidint amb les vacances escolars, del 23 de desembre al 2 de gener s'estendran les activitats per a les famílies de Borriana, amb aforaments limitats i adaptades a les mesures sanitàries vigents, preparades per Joventut. Així, el dimecres 23 de desembre es podrà gaudir de l'espectacle gratuït de màgia Nada en las manos d’Ivan Arribas, a les 18h, en el CMC la Mercè, fins a completar l'aforament permès per les autoritats sanitàries. A causa de la situació sanitària actual, cal registrar-se i arreplegar les invitacions en el Casal Jove, del 14 al 22 de desembre en horari de 9h a14h.

En aquest espectacle d'il·lusionisme, pensat i concebut per a passar-ho bé tota la família, Ivan Arribas proposa sentir la sorpresa davant l’inexplicable. Les rialles, la màgia, el misteri i la participació són la clau d'aquest espectacle que no deixarà indiferent a ningú amb els sorprenents jocs de màgia que discorren al llarg d'una cuidada posada en escena.

Per a facilitar la conciliació de la vida familiar, l'Ajuntament també ha organitzat l’Escoleta de Nadal del 28 al 31 de desembre al Casal Jove, per a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys en horari de 9h a 14h, amb possibilitat d'entrar a les 8h. Les places són limitades per motius de seguretat sanitària a 20 xiquets i xiquetes, i estan subjectes a taxes. Les inscripcions es formalitzaran els dies 21, 22 i 23 de desembre de 9h a 14h al Casal Jove.

Del 28 al 31 de desembre de 10h a 13h, els xiquets i xiquetes de Borriana amb edats a partir de 12 anys podran participar en un taller online en què, amb el nom Crea la teua presentació de diapositives, per ROBOTIX, podran aprendre a crear les seues pròpies presentacions de diapositives amb diverses ferramentes gratuïtes online, com ara Presentacions de Google i Prezi. També s'explicaran i mostraran pautes per a millorar la manera de realitzar una exposició oral.

Aquest taller té places limitades i està subjecte a taxa i, en ell, cada alumne es connectarà a les classes amb el seu ordinador des del seu domicili a través videoclasse. Les presentacions de diapositives són un recurs molt utilitzat en els instituts perquè l'alumnat explique els seus treballs.

Paral·lelament, el dimarts 29 de desembre, el consistori ha previst una vesprada entretinguda per a tota la família per a gaudir del Nadal i passar-s’ho molt bé, amb un espectacle musical infantil gratuït, fins a completar l'aforament permès per les autoritats sanitàries, en el CMC la Mercè a les 18h. Amb el títol Christmas Xou, de Monitors.es, és una atracció musical en què 4 actors i actrius interpretaran les cançons nadalenques i infantils més conegudes. Al mateix temps apareixeran els personatges infantils amb vestits nadalencs que van acompanyaran els intèrprets.

Les vacances escolars es completaran el dissabte 2 de gener amb un espectacle gratuït al CMC la Mercè, fins a completar l'aforament, dirigit a les famílies. Així, El Capitan Sparragow i l'illa del Nadal, de Monitores.es, es podrà vore a les 18h, en aquest espectacle els actors i les actrius interpretaran uns pirates que guiats pel seu capità van a la busca l'Illa del Nadal per a arrabassar el seu tresor més preuat: la il·lusió dels xiquets i les xiquetes. Aquest tresor es guarda en un cofre màgic que, a poc a poc, el públic descobrirà a qui pertany. Una vesprada entretinguda per a tota la família en què gaudir del nadal i passar-s’ho d’allò més bé.

L'agenda d'activitats de Nadal es completa amb la programació cultural específica i amb la programada des de l'àrea de Comerç, amb animació pels carrers per al públic infantil i familiar. A més, es tancarà amb les activitats que s'estan preparant per a l'arribada dels Reis Mags d’Orient i que es faran des del dia 3 fins al 6 de gener.

 

PROTOCOL ACTIVITATS

Joventut Nadal 2020

Com a conseqüència del COVID19 i de les vigents mesures sanitàries les activitats de Nadal del la Regidoria de Joventut s'ajustaran, sense perjudici de possibles noves mesures sanitàries a data de cada espectacle a les següents normes:

Espectacles en el CMC La Mercé

- Per poder participar en les activitats és necessari registrar els assistents i arreplegar les invitacions en el Casal Jove els dies 14 a 18; 21 i 22, i del 28 al 30 de desembre en horari de 9 a 14h.

- L'aforament del CMC està limitat conforme a la normativa per COVID19 a 157 persones. En cas de no completar aforament es podran registrar assistents el mateix dia de l'espectacle una hora abans de l'inici.

- En registrar-se es farà constar:

 • Si acudeix en grup familiar de 2, 3 o 4 persones

 • Nom i cognoms de cada assistent

 • Telèfon de l'assistent o grup familiar de ser més d'una persona

- L'entrada a cada espectacle podrà realitzar-se des de mitja hora abans de l'espectacle identificant-se amb l'entrada.

- Necessari ús de màscara. Es procedirà a l'ús de gel hidro-alcohòlic

- S'indicarà o acompanyarà, si escau, als assistents al seu seient respectant espais de separació d'un seient en entre persones o de dos seients lliures entre grups de 3 o 4 persones.

- L'eixida de l'espectacle es realitzarà des de l'última fila de forma escalonada.

Escoleta de Nadal

- És necessari per a participar arreplegar la sol·licitud i retornar-la juntament amb la justificació d'ingrés de la taxa en Entitat bancària.

- Les sol·licituds s'arreplegaran mitjançant compareixença física i ordre d'arribada al Casal Jove en horari de 9 a 14h. els dies 21, 22 i 23 de Desembre sense necessitat de cita prèvia.

- Les places són limitades. Només es podran arreplegar tres sol·licituds per persona.

- No s'entendrà realitzada la inscripció si no es retorna el mateix dia o l'endemà la sol·licitud i el justificant de bancari d'haver efectuat l'ingrés de forma personal al Casal Jove o remetent-la al correu electrònic: casaljove@burriana.es

El Ayuntamiento convoca las ayudas para las asociaciones juveniles locales
 • Destina 9.000 euros per a finançar les accions de les associacions juvenils que hagen realitzat projectes d'activitats dirigides a la joventut
 • El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 20 d'octubre i la informació de la convocatòria es pot consultar en https://burriana.sedelectronica.es/board/

 L'Ajuntament de Borriana destina un total de 9.000 euros a les ajudes dirigides a les associacions juvenils que hagen realitzat projectes d'activitats dirigides a la joventut de la ciutat executades des de l'1 de setembre de 2019 fins al 31 d'agost de 2020.

La convocatòria i les bases d'aquestes subvencions públiques que es concedeixen en règim de concurrència competitiva s'han publicat en l'apartat de seu electrònica de la pàgina web municipal

Segons s'estableix en les bases, poden ser beneficiàries d'aquestes ajudes les associacions juvenils i les seccions juvenils d'entitats socials o organitzacions no governamentals prestadores de serveis a la joventut amb seu social, central o delegació permanent al municipi.

Únicament serà subvencionable un projecte per entitat i les activitats hauran de considerar la promoció de la igualtat entre dones i homes joves i de valors tals com la tolerància, la solidaritat, el respecte mutu i la prevenció de qualsevol classe de discriminació.

Les activitats també hauran de tindre en compte la promoció d'estils de vida saludables i la prevenció de riscos per a la salut, i la participació de joves amb risc d'exclusió social. Així com la promoció d'activitats culturals, artístiques, del patrimoni cultural i turístic municipal, l'oci i temps lliure dirigides a joves i la protecció i conscienciació de la cura i valor del medi ambient.

Per a la concessió de les subvencions s'aplicaran diferents criteris entre els quals es valorarà el nombre de socis entre 12 i 30 anys i la implicació de joves voluntaris amb edats compreses entre 18 i 30 anys.

Igualment, en l'adjudicació es tindrà en compte el foment del voluntariat en l'execució del projecte i la utilització de mitjans, en aquest punt serà valorat el fet que el projecte siga desenvolupat, totalment o parcialment, per persones que aporten la seua col·laboració desinteressadament, així, hauran d’indicar el nombre de persones que treballen en el projecte i destacar quantes ho fan amb caràcter voluntari.

Entre altres qüestions es tindrà en compte la participació de les entitats en els processos participatius de joventut oberts des del departament municipal de Joventut i Pla Jove municipal, la tipologia i diversitat de les activitats i els programes que tinguen continuïtat. A més, es valorarà la solvència material, en concret els equipaments i mitjans materials de l'entitat sol·licitant per al desenvolupament del projecte.

Presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 20 d'octubre i es presentaran en el Registre electrònic de l'Ajuntament de Borriana a través del tràmit electrònic adequat o, en defecte d'això el de “Instància General”, i adjuntaran els models normalitzats establits per a aquest efecte que figuren com a annexos en les bases. La convocatòria i els annexos es poden trobar i consultar en https://burriana.sedelectronica.es/board/.

La regidora de Joventut de Borriana, Lluïsa Monferrer, s'ha reunit amb el president i el secretari del recent creat Consell de la Joventut Local, David Usó i Pablo Ojeda, per a establir llaços de cooperació amb l'òrgan de representació juvenil de la ciutat.

En la trobada Lluïsa Monferrer ha exposat el full de ruta amb les principals línies de treball de l'àrea municipal al mateix temps que els ha mostrat el seu reconeixement “com a interlocutors davant l'administració local” i els ha animat a “continuar treballant per a impulsar i promocionar la participació de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural a Borriana i a fomentar l'associacionisme juvenil”.

Sobre aquest tema, els ha garantit el “suport municipal” perquè el Consell puga desenvolupar plenament la seua activitat al llarg de l’any que ve, i ha manifestat la seua intenció de “fer tots els esforços que siguen necessaris per a aconseguir que aquesta bona relació es mantinga en el futur”.

 

 • Les famílies monoparentals tindran preferència en les activitats de l'Agrupament Escolta Borriana del mes d'agost
 • Monitors.es realitzarà activitats durant tot el mes d'agost al Polifuncional del Grau de Borriana amb grups dividits per edats

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Borriana conjuntament amb l’Agrupament Escolta Borriana i Monitors.es, continuarà oferint una completa programació d'activitats estivals gratuïtes al llarg del mes d'agost com a alternativa a les activitats cancel·lades davant la impossibilitat d'assegurar al cent per cent les condicions sanitàries necessàries per a evitar el risc de contagi per la Covid-19".


La programació estival del mes d'agost impulsada per l'àrea municipal de Joventut va dirigida a xiquets i xiquetes d'edats compreses entre els 8 i els 14 anys. Les famílies interessades poden realitzar ja les inscripcions, tot tenint en compte que en les activitats oferides per l'Agrupament Escolta, tindran preferència les famílies monoparentals. Les activitats començaran el dilluns 3 d'agost i finalitzaran el 31 d'agost, dividides per setmanes.


Del 3 al 31 d'agost. Monitors.es. Una programació adreçada a xiquets i xiquetes de 4 a 14 anys, que es realitzarà del 3 al 31 d'agost de 9h a 13h (amb possibilitat d’escola matinera de 8h a 9h) al Polifuncional de el Grau de Borriana.


Amb 30 places, el seu objectiu principal és fomentar l'interés i la motivació dels xiquets i les xiquetes treballant amb unitats didàctiques per a incentivar la creativitat i crear interrelacions actives i positives entre ells i elles. Les activitats es repartiran segons l'edat i s'alternaran la creativitat amb altres propostes com la realització de tallers de reciclatge i cura de l'entorn.


Es poden inscriure cridant al telèfon de contacte 964 518 160/ 600 494 168, o a través de l'enllaç https://cutt.ly/ro25KW4


Del 3 al 7 d'agost. Agrupament Escolta Borriana. Projecte d’oci educatiu amb 50 places, que inclou un conjunt d'activitats molt variades dirigides a xiquets i xiquetes entre 8 i 14 anys, que es realitzaran del 3 i al 7 d'agost a les instal·lacions del Casal Jove de Borriana. L’horari serà de 9.30h a 13.30h, i comptarà amb 12 monitors que desenvoluparan tallers de diversa índole i jocs temàtics. Les inscripcions es podran realitzar a través de l'Ajuntament de Borriana i el Casal Jove o registrant-a través de l'enllaç https://cutt.ly/io25pUh


Avui han començat les activitats ofertades per Porta Oberta, basades en l'oci educatiu, l'objectiu és oferir una alternativa per als nens i nenes i afavorir les relacions interpersonals, i Monitors.es dirigida a nens i nenes de 8 a 14 anys al Polifuncional de la Serratella.

Mesures d'higiene i prevenció exigibles


Cadascuna de les entitats col·laboradores realitzarà diferents activitats seguint les mesures higièniques i sanitàries necessàries per a garantir la seguretat dels xiquets i de les xiquetes durant el desenvolupament de les activitats i totes les famílies seran informades de les mesures a través d'una circular.


L'alumnat no podrà assistir a les activitats si presenta símptomes compatibles amb la Covid-19 o si està diagnosticat de Covid-19, o es troba en període de quarantena domiciliària per haver estat en contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticat de Covid-19.

 

 • Organitzades per la concejalia de Joventut, amb la col·laboració de Porta Oberta, Agrupament Escorta Borriana i Monitors.es
 • En les inscripcions tindran preferència les famílies monoparentals
 • Les activitats per a xiquets i xiquetes de 8 a 14 anys, són gratuïtes i es realitzaran del 20 de juliol al 7 d'agost, per setmanes

La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Borriana ha organitzat conjuntament amb les associacions de Porta Oberta, Agrupament Escorta Borriana i Monitors.es, una completa programació d'oci educatiu, com a alternativa a les activitats estivals cancel·lades davant la impossibilitat d'assegurar al cent per cent les condicions sanitàries necessàries per a evitar el risc de contagi per la Covid-19.


Unes activitats que, segons ha explicat la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, són gratuïtes i complementàries a les quals realitzen altres departaments del consistori, “amb l'objectiu,de facilitar durant tot l'estiu a les famílies de Borriana la conciliació laboral i familiar”.


Aquesta programació estival impulsada per l'àrea municipal de Joventut va dirigida a xiquets i xiquetes d'edats compreses entre els 8 a 14 anys. Amb una oferta total de 140 places, les famílies interessades poden realitzar ja les inscripcions, tenint en compte que en les oferides a través de Porta Oberta i l'Agrupament Escorta, tindran preferència les famílies monoparentals. Les activitats començaran el dilluns 20 de juliol i finalitzaran el 7 d'agost, dividides per setmanes.


Mesures d'higiene i prevenció


Cadascuna de les entitats col·laboradores realitzarà diferents activitats seguint les mesures higiènic sanitàries necessàries per a garantir la seguretat dels xiquets i xiquetes durant i totes les famílies seran informades de les mateixes a través d'una circular.
L'alumnat no podrà assistir a les activitats si presenta símptomes compatibles amb el Covid-19 o si està diagnosticat de Covid-19, o es troba en període de quarentena domiciliària per haver estat en contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticat de Covid-19.


Programa

 • Del 20 al 25 de juliol. Porta Oberta. Un projecte basat en l'oci educatiu, l'objectiu del qual és oferir una alternativa per als xiquets i xiquetes i afavorir les relacions interpersonals. Compta amb 60 places per a xiquets i xiquetes de 8 a 14 anys. Es realitzarà del 20 al 25 de juliol en horari matutí de 10h a 13h, al pati i sales del Col·legi Salesians de Borriana.
  Les inscripcions es podran realitzar a través de l'Ajuntament de Borriana i el Casal Jove o registrant-se a través de l'enllaç https://cutt.ly/oo25qbk
 • Del 27 al 31 de juliol. Monitors.es. Una programació dirigida a xiquets i xiquetes de 8 a 14 anys, que es realitzarà del 27 al 31 de juliol de 9h a 13h (amb possibilitat d'escola matinera de 8h a 9h) en el Polifuncional de la Serratella de Borriana.
  Amb 30 plaça, el seu objectiu principal és fomentar l'interès i motivació dels xiquets i les xiquetes oferint unitats didàctiques per a incentivar la creativitat i crear interrelacions actives i positives entre ells i elles. Les activitats es repartiran segons l'edat i alternaran la creativitat amb altres propostes com la realització de tallers de reciclatge i cura del medi ambient.
  Poden inscriure's trucant al telèfon de contacte 964 51 81 60/ 600 49 41 68, o a través de l'enllaç https://cutt.ly/ro25kw4
 • Del 3 al 7 d'agost. Agrupament Escorta Borriana. Projecte d'oci educatiu amb 50 places, que inclou un conjunt d'activitats molt variades dirigides a xiquets i xiquetes de 8 i 14 anys, que es realitzaran durant el 3 i el 7 d'agost en les instal·lacions del Casal Jove de Borriana.
  El seu horari serà de 9.30h a 13.30h, i comptarà amb 12 monitors que desenvoluparan tallers de diversa índole i jocs temàtics.
  Les inscripcions es podran realitzar a través de l'Ajuntament de Borriana i el Casal Jove o registrant-se a través de l'enllaç https://cutt.ly/io25puh
Constituido el Consell local de la Joventut de Borriana
 • El nou organisme aquesta presidit per David Usó, jove vinculat al Centre Juvenil Porta Obert
 • L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Pilar Blasco, i la diputada provincial i regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, van assistir a l'Assemblea Constitutiva

Borriana ja compta amb el Consell de la Joventut Local, la presidència de la qual ostenta David Usó, un jove lligat al col·lectiu Porta Oberta. La constitució de l'organisme ha sigut possible després d'un procés participatiu iniciat a l'octubre de 2019 en el Casal Jove municipal amb diverses entitats del teixit associatiu juvenil de Borriana que van formar una junta promotora formada per 8 joves del Centre Juvenil Porta Oberta, de l’Agrupament Escolta de Borriana, de l'assemblea local de Creu Roja Joventut i de l'entitat Di-capacitat.

La junta directiva del Consell acabada d'estrenar està formada a més per la vicepresidenta Laura Reig de Creu Roja Joventut, el secretari, Pablo Ojeda d'Agrupament Escolta, i com a tresorer, Alejandro Ripollés de Di-capacitat.

L'Assemblea Constitutiva es va celebrar ahir al vespre a la Torre del Mar, amb la participació l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Pilar Blasco, la diputada provincial i regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, i diverses entitats juvenils del municipi.

En l'Assemblea Constitutiva l'alcaldessa va donar l'enhorabona a les persones joves impulsores d'aquesta nova plataforma juvenil i va mostrar el seu reconeixement al nou 'organisme de joventut com a interlocutor vàlid enfront de l'administració local, representat en aquest organisme que “coordina, representa i promociona les iniciatives juvenils de la nostra ciutat”.

Així mateix, els va animar a “continuar treballant per a impulsar i promocionar la participació de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural en Borriana i en el foment de l'associacionisme juvenil”.

El Consell de la Joventut local és un òrgan de coordinació i cooperació inter-associatiu i de representació i interlocució entre les associacions i entitats juvenils de la ciutat i les administracions. A partir d'avui, el Consell durà a terme una campanya per a donar a conèixer l'ens entre les persones joves i el teixit associatiu del municipi.

Curso de monitor de tiempo libre verano 2020
 • Del 13 al 29 de juliol en les instal·lacions del Casal Jove de Borriana

El Casal Jove de Borriana, amb una experiència de més de 15 anys, presenta una nova edició del curs Intensiu de Monitor/a d’activitats de Temps Lliure, Educació Infantil i Juvenil a Borriana, entre els dies del 13 al 29 de juliol.

El curs, que està homologat per l'Institut València de Joventut, Decret 86/2015, de 5 de juny, del Consell, pel qual es desplega la Llei 18/2010, de 30 de desembre, de la Generalitat Valenciana, té un preu de 170 euros i un total de 310 hores repartides en diferents fases: 100 hores presencials de dilluns a divendres de 9h a 13h i de 14h a 18h, 50 hores en línia i 160 hores de pràctiques, per obtindre el certificat definitiu.

L'alumnat interessat haurà d'haver complit 16 anys abans de l'inici de curs i 18 anys abans de la finalització del curs, per a l'expedició del certificat corresponent. El temps màxim per a realitzar totes les fases i complir els requisits indispensables finalitza als 3 anys de l'inici de curs.

Les inscripcions es podran realitzar a https://escolamonmagic.com/cart/. Per a més informació poden cridar al telèfon 964 591 692 o posar-se en contacte a través de http://casaljove.burriana.es

 

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de Borriana, Lluïsa Monferrer, s'ha reunit amb les associacions juvenils de la ciutat per a col·laborar i tractar d'organitzar una programació conjunta alternativa a les activitats estivals suspeses“ davant la impossibilitat d'assegurar al cent per cent les condicions sanitàries necessàries per a evitar el risc de contagi per la Covid-19”.

Després de la reunió, en què han participat representants de Creu Roja Joventut Borriana, Agrupament Escorta Borriana i Porta Oberta, Lluïsa Monferrer ha explicat que s'han estudiat diferents possibilitats per a “oferir activitats d'oci educatiu complementàries a les que s'estan organitzant a través d'altres departaments del consistori”, amb l'objectiu de “facilitar durant tot l'estiu a les famílies de Borriana la conciliació laboral i familiar”.