Burriana y Almassora pactan las mejoras del bus de la UJI

L'alcaldessa M. Josep Safont i la d'Almassora, Merche Galí, amb el regidor de Cultura de Borriana, Vicent Granel i la regidora de Participació Ciutadana, María Luisa Renau, reunit a l'Ajuntament de Borriana per a coordinar la millora del servei mancomunat del bus a l'UJI i pactar el plec de condicions davant la proximitat de la nova licitació del contracte, en el qual també han participat.

L'ús d'aquest bus s'ha incrementat fins a triplicar les persones que l'utilitzen diàriament i per a donar servei a totes, és necessari adaptar-ho per a atendre la demanda, han manifestat totes dues alcaldesses.

Entre les millores previstes en el servei, Safont ha indicat que s'ampliarà el servei , de manera que el bus de les 8.20h que inicia el viatge a Borriana, eixirà del port i després de passar per Borriana realitzarà directe el trajecte a l'UJI, és a dir serà d'ús exclusiu per a Borriana i Almassora disposarà també un bus exclusiu a aqueixes hores, per als seus estudiants.

Amb aquest acord s'amplia el nombre de places i es millora el servei per a les persones usuàries del bus en tots dos municipis. Cal recordar que fins avui tots els autobusos són compartits entre Borriana i Almassora i a aqueixa hora és quan més volum de persones usuàries i necessitat de places i de servei s'ha detectat.

En la reunió el dos municipis han destacat que la iniciativa conjunta de tots dos Ajuntaments per a disposar d'un bus mancomunat a l'UJI, ha rebut “una resposta positiva i contundent per part dels i les estudiants de totes dues ciutats, després de massa anys sense servei”

Els dos municipis són conscients que aquest servei creat en 2017 s'ha convertit en “la millor opció per als qui es desplacen diàriament fins a l'UJI, per la comoditat i l'estalvi per a les les persones usuàries, ja que els i les estudiants tenen un preu molt econòmic”.

I Jornada Pública d'anàlisi i diagnòstic del Pla Local de Joventut

La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Borriana, i en el marc de la la I Fira de l'Associacionisme i la Cultura de Borriana, ha realitzat al costat del Casal Jove la I Jornada Pública de retorn de l'anàlisi i diagnòstic del Pla Local de Joventut. En l'acte de presentació pública van estar presents des de l'alcaldessa i regidora de Eduación, Maria Josep Safont, fins a la regidora de l'àrea, Lluïsa Monferrer, qui explicava que “hem dut a terme fins a tres activitats en les quals s'ha donat a conéixer aqueixa anàlisi realitzada sobre el Pla Local en la presentació pública inicial, a més de comptar posteriorment amb un Grup de Treball sobre les característiques i funcionament dels plans de joventut, i l'acte final en el qual hem aconseguit establir una conversa directa amb els i les membres del Consell de la Joventut de Castelló, que ens han traslladat la seua experiència i desenvolupament a Castelló de la Plana i que, en un futur, puguem continuar ampliant les prestacions del nostre Pla Local”.
Així, la I Jornada d'Anàlisi i Diagnòstic del Pla Local de Joventut s'iniciava amb la presentació i la devolució de dades d'anàlisis i diagnòstic de les fases I i II del Pla, amb la presència de Jesús Martí, Director de l'IVAJ, de Lluïsa Monferrer, regidora de Joventut, i de Felip Kervarec, responsable de Gestiona Cultura SLU. A continuació tenia lloc el Grup de Treball “Què és un Consell Local de Joventut?”, que era a càrrec del Consell Valencià de la Joventut (CVJ), per a finalitzar amb la conversa que permetia als i les assistents conéixer una “experiència pròxima” com és la del Consell Local de Joventut de Castelló, i el seu funcionament durant els últims anys. Així, Monferrer i el mateix Casal Jove han volgut “agrair la presència tant dels representants de l'IVAJ com del CVJ i dels i les companyes del Casal Jove de Castelló, a més de tota la gent jove que ha volgut acostar-se fins aquesta Fira de l’Associacionisme i la Cultura per a conéixer de bé a prop la situació i el funcionament del plans locals de joventut, ja que creem que la jornada s'ha convertit en un exemple perfecte per a poder continuar millorant i ampliant els serveis públics a Borriana, com en aquest cas és el de Joventut i el Casal Jove”.

 

Fira de l'Associacionisme

La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Borriana ha anunciat la seua participació en la I Fira de l'Associacionisme i la Cultura de Borriana, que tindrà lloc el pròxim 8 de juny en la plaça de la Mercè i els carrers adjacents, i on el Casal Jove ja ha confirmat la celebració de la I Jornada Pública de retorn de l'anàlisi i diagnòstic del Pla Local de Joventut. Tal com ha explicat la regidora de l'àrea, Lluïsa Monferrer “es tracta de celebrar fins a tres activitats en les quals es donarà a conèixer aqueixa anàlisi realitzada sobre el Pla Local, a més de comptar posteriorment amb un Grup de Treball sobre les característiques i funcionament dels plans de joventut, i un acte final en què establirem una conversa directa en una espècie de taula redona amb els i les membres del Consell de la Joventut de Castelló, perquè ens traslladen la seua experiència i desenvolupament a Castelló de la Plana i puguem continuar ampliant les prestacions del nostre Pla Local”.
Així, la I Jornada d'Anàlisi i Diagnòstic del Pla Local de Joventut començarà a les 10.00 del matí del dissabte dia 8 de juny amb la presentació de la jornada i la devolució de dades d'anàlisis i diagnòstic de les fases I i II del Pla, amb la presència de Jesús Martí, Director de l'IVAJ, de Lluïsa Monferrer, regidora de Joventut, i de Felip Kervarec, responsable de Gestiona Cultura SLU. A continuació tindrà lloc el Grup de Treball “Què és un Consell Local de Joventut?”, que serà a càrrec del Consell Valencià de la Joventut (CVJ), per a finalitzar amb la conversa per a conèixer una “experiència propera” com és la del Consell Local de Joventut de Castelló, i el seu funcionament durant els últims anys. Així, Monferrer i el mateix Casal Jove han volgut “convidar a tota la joventut i a associacions i col·lectius socials a sumar-se a aquesta I Jornada d'Anàlisi i Diagnòstic del PLJ, ja que s'emmarca dins de la I Fira de l'Associacionisme i Cultura de Borriana, i creiem que és una gran oportunitat per a també continuar millorant i ampliant els serveis públics a Borriana, com en aquest cas és el de Joventut i el Casal Jove”.

projecte creixent junts

El projecte “Creixent Junts” que des de fa dos anys porten avant les regidories de Joventut i Educació de l'Ajuntament de Borriana a través de la Llar-Espai de Creixement Familiar, ha tancat una nova temporada de sessions dedicades a l'assessorament per a mares i pares amb fills i filles que cursen primer i segon d'ESO. I per això, durant l'última de les sessions celebrada aquesta setmana en les dependències del Casal Jove de Borriana, les regidores de totes dues àrees, Lluïsa Monferrer i Maria Josep Safont, van voler acompanyar als i les familiars dels i les joves per a poder “comprovar el bon funcionament d'aquesta iniciativa que en el seu segon any d'aplicació a Borriana ha continuat donant claus per a aconseguir objectius com els de compartir les pors, inquietuds o preocupacions que poden sorgir en l'important canvi que suposa entrar aquesta nova etapa educativa”. A més, coincidien a assenyalar amb la psicòloga i el terapeuta encarregats del projecte, Arantza Esteve i Javi Burgos “«el balanç és realment positiu, ja que en cadascuna de les reunions sempre hem aconseguit que siguen entre set i deu les famílies que assisteixen, i per les anàlisis i les pròpies opinions dels i les participants, aqueix objectiu de créixer junts i aconseguir major autonomia per als i les joves estudiants d'ESO s'ha aconseguit».
Però és que a més, les mateixes regidories i la La Llar- Espai de Creixement Familiar, també han volgut anunciar la celebració d'una nova iniciativa que en aquest cas estarà dirigida per la mateixa Arantza Esteve, i per la també educadora infantil i integradora social, Marta Gallardo, els qui el pròxim 9 de febrer en el Auditori Juan Varea i a partir de les 11.00 del matí oferiran el taller “Emocionant en Família”, en el qual els xiquets i xiquetes de 2 i 8 anys i les seues famílies podran assistir per a “viatjar al món de les emocions, conéixer-les i jugar amb elles i aprendre a gestionar-les, i tot això treballant-ho al costat dels nostres i nostres familiars”.

educachef

Des de primera hora d'aquest matí, els més xicotets del municipi no s'han volgut perdre el taller de Educachef que ha tingut lloc en la Llar Fallera de Borriana, on per grups de 25 xiquets i xiquetes i durant 1 hora, han elaborat uns tronquets, que més tard s'han portat a les seues cases per a degustar en família, sentint-se uns vertaders cuiners.
Així doncs, qui tampoc ha faltat a la cita ha sigut la Reina Fallera Infantil de Borriana, Anne Alós, que al costat de la seua cort han participat en aquest taller que any rere any ha demostrat ser un autentique èxit. La regidora de joventut, Lluïsa Monferrer
ha assenyalat “un any més destaque l'alt interés de participació en aquest mític taller de cuina i convide a que pares i mares porten als seus fills a gaudir de les activitats que tenim preparades per a aquesta fira de Burisplay 2019.”

Burisplay

Aquest divendres donarà començament una nova edició del Burisplay, la fira d'entreteniment que la Regidoria de Joventut ofereix durant els dies nadalencs per als més xicotets i xicotetes del municipi.
A les 9:00h del matí, el taller de Educachef serà el triat per a inaugurar aquesta edició del Burisplay que s'allargarà fins a les 14:00h hores, perquè tots els xiquets i xiquetes tinguen l'oportunitat de gaudir d'aquesta activitat al llarg del matí del divendres. Però això només és el començament, perquè a partir de les 16.00 fins a les 20.00 hores de la vesprada, la Llar Fallera comptarà amb tot tipus d'activitats i tallers, entre ells el castell inflable que quedarà a la disposició dels allí presents.
El dissabte 29 de desembre la fira seguirà en ple rendiment durant tot el dia, comptant amb la presència del
Chamberlán que recollirà les cartes dels xiquets i xiquetes que vulguen entregar-la ja als Reis Mags, encara que també el podran fer el divendres 4 de gener a l'Ajuntament de Borriana.
La regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer apunta que “un any més volem oferir la possibilitat que els més xicotets de la casa juntament amb els seus pares i mares puguen gaudir d'aquestes activitats, tallers i entreteniment en general en aquests dies nadalencs en què ells són els protagonistes.”

campanya quilo salesians

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de Borriana, Lluïsa Monferrer, ha volgut fer pública una nova celebració de la “Campanya del Kilo” que tindrà lloc durant la jornada del pròxim dissabte dia 15 de desembre en diversos punts de la ciutat, i que un any més està impulsada des del Centre Juvenil Porta Oberta del col·legi Salesians, i els productes arreplegats del qual es destinaran a Cáritas. Segons ha volgut destacar inicialment Monferrer “aquesta campanya solament és possible gràcies al treball i l'esforç desinteressat dels joves de Porta Oberta i dels membres de Cáritas, que un any més mostren el seu caràcter solidari amb la gent que més ho necessita en la nostra ciutat, i especialment en unes dates tan assenyalades com les de Nadal”.
Des de Porta Oberta de Salesians, també s'ha volgut emfatitzar que “l'objectiu de cada any és tan senzill com fer passar a la gent que més ho necessita un Nadal més #digne i més agradables, i per açò ens agradaria poder arribar als nivells de recollida d'aliments dels últims anys, que sempre han estat o han superat els set mil quilos”. Així, ja s'han donat a conèixer els horaris de recollida d'aliments, que en aquest cas seran de 10:00 a 13:30 hores en la zona de la platja, on els i les joves de Porta Oberta aniran arreplegant els aliments pels carrers sempre amb la panyoleta com a símbol distintiu que els acredita com a voluntaris en la campanya. Mentre que a la vesprada i en el conjunt del casc urbà la campanya s'iniciarà a les 16:00 hores i acabarà la recollida d'aliments a les 19:00 hores, quan també s'oferisca una xocolatada per a tots i totes les participants.
Finalment, des de Cáritas Borriana ja van voler “agrair, primer, a Porta Oberta per seguir un any més amb la iniciativa, que ens permetrà seguir atenent les necessitats de moltes famílies a Borriana”. Finalment, la regidora Monferrer ha volgut “animar a tots els veïns i veïnes de Borriana a participar i donar aliments no peribles, i a més agrair per endavant l'enorme treball que tant en les jornades prèvies com el mateix dissabte realitzen Porta Oberta i Cáritas per a intentar que tota la ciutadania visca un nadal més agradable”.

Les primeres sessions tindran lloc dilluns que ve 22 d'octubre, data fins a la qual els mares, pares o tutors dels i les joves de primer i segon de l'ESO podran realitzar les inscripcions


Per segon any consecutiu, la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, la regidora d'Educació, Maria Josep Safont juntament amb els responsables del projecte de la Llar Familiar preparen un nou taller perquè mares i pares puguen compartir les seues experiències i preocupacions i que aprenguen noves maneres i tècniques d'educar i treballar l'autonomia dels seus fills i filles que comencen la seua etapa en l’ESO.
En aquesta ocasió, el títol del taller canvia per a passar a ser “Creixent Junts”, encara que novament va destinat a famílies dels alumnes i alumnes de 1º i 2º de l'ESO. Per segon any consecutiu, el projecte es basarà en la creació de diversos grups de treball amb l'objectiu de compartir les pors i inquietuds que sorgeixen en pares i mares en referència a aquesta nova etapa escolar. 
Es faran sessions setmanals tots els dilluns, i per a facilitar que les famílies puguen assistir s'oferirà flexibilitat horària de manera que hi haurà una sessió de matí de 9:30 a 11:00h i una altra de vesprada de 19:30 a 21:00h. Els i les interessades podran inscriure's fins al mateix 22 d'octubre, dia de l'inici del taller i podran fer-ho a través del correu lallar.burriana@gmail.com o mitjançant via telefònica als responsables del projecte, la psicòloga infantil i juvenil, Arantza Esteve 605638030 o el terapeuta familiar i de parella, Javi Burgos 658387561.