Visitas guidas teatralizadas sobre modernimo en Burriana para celebrar el Día Mundial del Turismo

 

  • El cap de setmana pròxim per a conèixer els secrets d'aquesta moda arquitectònica que va créixer a Borriana a l'empara de l'auge econòmic derivat de la taronja

  • La visites seran el dissabte 2 d'octubre a les 18h i a les 20h, i el diumenge 3 d'octubre a les 11h

  • La inscripció és gratuïta i obligatòria en www.entradesborriana.com


L'Ajuntament de Borriana ofereix el proper cap de setmana, amb motiu del Dia Mundial del Turisme, visites teatralitzades sobre el modernisme a la ciutat, que amb el títol ‘Temps de taronja i esplendor’ descobrirà els secrets d'aquesta moda arquitectònica testimoniatge de l'auge produït pel comerç de la taronja en el municipi cap als anys 30, en què hi havia al voltant de 200 comerciants de taronja i que va significar una revolució a la capital de la Plana Baixa.

La regidora de Turisme, Sara Molina, ha destacat que aquesta activitat al voltant d'un dels potencials culturals que ofereix la ciutat permetrà a les persones participants “tindre una visió diferent, conèixer més la ciutat a través dels edificis més destacats del modernisme que es van forjar amb l'auge del comerç de la taronja i la riquesa propiciada. Cases i edificacions que van ser construïts i renovats com a reflex del nou estatus dels propietaris i els van decorar amb les últimes novetats, i van arribar, fins i tot, a encarregar les obres a arquitectes de la capital”.

Per a conèixer aquesta fascinant moda que va significar tant per a Borriana, segons Sara Molina, aquest cap de setmana s'ofereix la possibilitat de visitar un bon nombre de cases particulars de gran interès artístic escampades per la ciutat, la majoria d'estil modernista i eclèctic, que van créixer a Borriana a l'empara de l'auge econòmic derivat de la taronja”.

A través de personatges de l'època amb la indumentària a la moda de començaments del segle XX, la visita guiada teatralitzada “sorprendrà i descobrirà una ciutat plena d'encants amb la voluptuositat de les façanes i amb la bellesa de les forges, en balcons i finestrals, i la majestuositat de les seues portes”.

La història, ha assegurat la regidora de Turisme, és més pedagògica si es compta des de la proximitat dels seus protagonistes, i això és el que aquest cap de setmana proposa l'Ajuntament de Borriana per a donar a conèixer l'època modernista a la ciutat. Així, al llarg del passeig, “es poden imaginar escenes de la vida quotidiana de la Borriana d'aquella època amb alguns dels personatges que van forjar i van construir, literalment, la imatge actual de la ciutat”.

Sara Molina ha manifestat que amb aquesta activitat l'Ajuntament pretén continuar fomentant a la ciutat “un turisme cultural i de qualitat” que la situe “en el lloc que es mereix”.

Destinada a tots els públics, l'activitat guiada teatralitzada es realitzarà en tres sessions, dos el dissabte 2 d'octubre, a les 18h i a les 20h, i una el diumenge 3 d'octubre a les 11h. La inscripció és gratuïta i obligatòria en: www.entradesborriana.com