Comienza la limpieza del cauce en el tramo urbano
El Ayuntamiento limpia el cauce del río Anna

 

  • Després de comunicar la iniciativa d'intervenció a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ)

  • Aquests treballs són realitzats per tres empreses locals


L'Ajuntament de Borriana ha iniciat avui la neteja del llit del riu Anna en el tram urbà, des de la confluència de la ronda del Músic Ibáñez amb Sant Joan Bosco fins al camí la Cossa, amb l'objectiu d’evitar la proliferació de plagues de rosegadors i evitar possibles riscos de riuades en cas de fortes precipitacions.

Després de comunicar la iniciativa d'intervenció a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), que és l’autoritat a la qual li competeix l'execució d'aquestes tasques, el consistori ha assumit els treballs i ha començat l'actuació de la neteja en profunditat de tota classe de vegetació en el llit del riu, amb l’ús de fons propis.

Sobre aquest tema, el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, ha posat de manifest la “urgència” d'aquesta neteja, especialment per motius de “salubritat”, i també davant la possibilitat de “risc d'obstrucció per arrossegament abundant, bàsicament de canyes, en cas de produir-se una forta riuada”.

Així mateix, Arnandis ha destacat que aquests treballs són realitzats per tres empreses de Borriana, la qual cosa també “beneficia i redunda” en l'impuls i desenvolupament econòmic dels autònoms i empreses locals.