El domingo jornada de voluntariado medioambiental de limpieza de rios

El regidor de Sostenibilitat mediambiental, Bruno Arnandis, ha anunciat que l'Ajuntament se sumarà a la històrica campanya de voluntariat ambiental 'Mans al riu' de la Fundació Limna, entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d'ecosistemes mitjançant la participació ciutadana.

Es tracta, ha explicat, d'una jornada de neteja de rius que s'organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar “l'estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus”.

Per això, Arnandis ha animat la ciutadania del municipi a “sumar-se a l'acció” i col·laborar en “la conservació i millora dels nostres ecosistemes del riu” i també a frenar, en la mesura del possible, les pràctiques que el degraden.

Amb la intenció de col·laborar en la resolució del problema dels residus degradants en els rius, durant el transcurs de la jornada els monitors informen les persones participants sobre la destinació que correspon a cada residu i, també, es donen detalls de la recollida municipal.

Totes les persones que vulguen unir-se a aquesta activitat, “compromesa i solidària amb el medi ambient”, ha aclarit el regidor, hauran d'acudir el diumenge 29 de setembre, a les 10h, a la Torre del Mar, des d'on s'accedirà a la zona d'actuació.

L'organització, amb el propòsit de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia per mail (participa@limne.org) o telèfon (654 076 533).

Aquesta campanya, que se celebra una vegada a l'any, compleix en 2019 la seua desena edició i, seguint l'esperit d'anys anteriors, pretén crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat d'atendre l'estat dels nostres rius i frenar, en la mesura que siga possible, les pràctiques que els degraden.

Des de Limne assenyalen que cada any s'arreplega dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de gas, mobles o altres trastos que no s’haurien de trobar en els espais naturals, gràcies al patrocini de Global Omnium i Ecovidrio i a la col·laboració dels ajuntaments que s'han sumat a aquesta històrica campanya de voluntariat ambiental.

A més de Borriana, la campanya 'Mans al riu' arriba enguany a altres municipis de la Comunitat Valenciana com Albalat de la Ribera, Alboraig, Alfarb, Algemesí, Altea, Alzira, Beniarbeig, Bètera, Canals, Carcaixent, Carlet, Catadau, Catarroja, el Verger, Gandia, Guardamar del Segura, l'Alcora, l'Alcúdia, l'Eliana, la Pobla de Vallbona, Llombai, Manises, Ondara, Quart de Poblet, Sot de Xera, Sueca, Vilallonga, Xixona i Iàtova.