Campaña recicla tus aparatos

Un any més Borriana se suma a nova edició de la campanya ‘Recicla tus aparatos’, una iniciativa impulsada per la Generalitat Valenciana amb la finalitat informar i conscienciar a la població sobre la importància del correcte reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE), segons ha anunciat el regidor d'Urbanisme i Mitjans Ambient, Bruno Arnandis.

L'acció es concreta en la informació i conscienciació , així com en la recollida d'aparells elèctrics i electrònics de menys de 20 cm en desús que els veïns tinguen en les seues llars amb la finalitat de garantir així el seu correcte reciclatge.

La campanya es desenvoluparà en la localitat de Borriana el dimarts 9 i dimecres 10 de juliol, de 10 a 14h als voltants del mercat i en els principals eixos comercials del municipi (Escorredor, Encarnació, Pla, Raval, Pl. Monges, Sant Vicent, La Tanda i La Mercé) i també en el barri La Bosca, i a les vesprades de 16 a 20h en les zones perifèriques i la zona marítima.

L'objectiu, ha explicat l'edil d'Urbanisme i Medi Ambient, és “implicar a tota la ciutadania”, i en aqueix sentit s'aspira a recollir el major nombre de tones d'aparells elèctrics i electrònics per a, “superar les més de 3 tones de residus recollides en la passada edició entre totes les poblacions que van acollir la iniciativa”.

En tots els domicilis, i també en els comerços i oficines, ha assenyalat el regidor, és freqüent l'acumulació d'aparells elèctrics i electrònics en desús, com per exemple telèfons mòbils, ràdios i molts més artefactes.

A través d'aquesta campanya la Generalitat i l'Ajuntament de Borriana pretenen conscienciar sobre la necessitat de saber reciclar i al mateix temps “garantir el correcte reciclatge d'aquests aparells que, en moltes ocasions, acaben en els contenidors convencionals, amb l'alt grau de contaminació i el perill per a la salut que generen”, ha lamentat el responsable municipal.

Per a això, com en anteriors edicions, un equip d'informadors en bicicletes amb remolcs, identificats amb la imatge de la campanya, recorrerà els principals carrers del municipi informant la ciutadania.

Amb la finalitat de motivar la participació Bruno Arnandis ha indicat que s'entregaran premis a tots els veïns i totes les veïnes que depositen els seus aparells en els remolcs de les bicicletes, com un Iphone X, una TV led o carregadors portàtils, entre moltes altres coses.

En aqueixa línia, el regidor ha animat a la ciutadania a participar “activament” en la campanya i ha assegurat que “només per reciclar un RAEE s'aconseguirà regal segur”, a més, sortejaran un Ipad a través de la pàgina de Facebook @reciclatusaparatos.

La campanya es desenvolupa a través de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, al costat de Recyclia(Ecofimática, Ecoasimelec i Tragamóvil), ERP España, Ecolec, Ecotic, Ambilamp i Eco-Raees.