concurs reciplasa

La classe dels Dracs, d’Educació Infantil de cinc anys del CEIP Josep Iturbi de la Borriana, ha guanyat un dels dos premis de la categoria infantil dins del concurs «Què fem amb el fem?», organitzat per la Càtedra Reciplasa d’Educació Ambiental de la Universitat Jaume I de Castelló. El treball guardonat té el títol de «Què fem amb la roba?» i mostra diverses maneres de donar un ús nou a la roba que ja no s'utilitza.

En el treball realitzat durant els darrers mesos per saber com reciclar peces de roba ha participat tota la classe en tasques tant de reutilització com de possible reciclatge. A més, i dins de l'objectiu d'implicar a més alumnat i de fomentar el treball en grup i la col·laboració amb d'altres alumnes del centre, han comptat amb l’ajuda de l’alumnat de sisè curs per tal d’elaborar uns titelles. El premi ha consistit en un diploma commemoratiu i un lot de material escolar per a l’alumnat.

El lliurament ha tingut lloc aquesta mateixa setmana a l’aula magna de la Facultat de Ciències de la Salut de la UJI, emmarcant l'acte dins el Dia Mundial del Medi Ambient, en un acte en el qual va estar present la mestra tutora del grup premiat, Gloria Alagarda, amb una representació de l’alumnat de cinc anys, i el director del centre, Salvador Barrientos.