el reto del reciclaje

Aquest passat dijous 30 de maig i els pròxims 17 i 18 de Juny, la localitat de Borriana ha rebut i rebrà una visita molt especial: el Comando del Reciclatge. Es tracta d'una acció de conscienciació i informació ciutadana per a oferir una nova vida als envasos que es depositen en els contenidors groc (lates, briks i envasos de plàstic) i blau (envasos de cartó i paper). Amb aquesta campanya, a Borriana es desenvoluparan diferents accions informatives i d'entreteniment dirigides a ciutadans de totes les edats: jocs i activitats educatives. Comandos informatius recorreran els principals carrers de la localitat i llocs de concentració de veïns, organitzant gymcanas, jocs per a xiquets i majors, rutes amb cercles de colors, etc. amb l'objectiu de desmitificar els “bulos” entorn del reciclatge i sensibilitzar a la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta.
En el primer dia de la visita, el dijous 30 de Maig, s'ha instal·lat una carpa identificativa de la campanya, el Repte del Reciclatge en la Plaça Major, una zona concorreguda on s'han dut a terme diferents activitats per a interactuar amb la població amb l'objectiu de resoldre dubtes sobre com reciclar correctament els envasos. I fins allí s'han dirigit varis dels representants municipals, com el regidor de Medi Ambient, Bruno Arnandis, o la mateixa alcaldessa, Maria Josep Safont per a comprovar com “seguim avant amb el màxim nombre de campanyes possibles realitzades de forma conjunta entre Ajuntament i entitats o empreses amb les quals treballem dia a dia, per a, en aquest cas, continuar conscienciant sobre un tema tan important com el reciclatge, i fent-lo d'una forma lúdica i entretinguda que entenem que arriba molt millor a les consciències de la ciutadania”. Però és que a més, s'han impartit un total de quatre xarrades audiovisuals i formatives en l'IES Jaume I de Borriana durant tot el matí, dirigides a uns 250 alumnes de segon i tercer de l'ESO, i que tenen com a objectiu explicar-los en què consisteix el reciclatge i perquè és tan important per a protegir el medi ambient.
Durant el segon dia de presència del “Repte del Reciclatge”, el dilluns 17 de Juny, la carpa s'instal·larà a les 9.00 hores en Plaza Mayor, davant de l'Ajuntament i l'equip interactuarà amb la gent de la plaça i zones comercials confrontants. Finalment, el dimarts, 18 de Juny, el Comando tornarà a estar present en la citada plaça. La campanya, desenvolupada per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i Ecoembes, l'organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a Espanya, en col·laboració amb el Consorci C2 de la província de Castelló, s'inicia a l'Alcora el dia 29 de maig i finalitzarà el 5 de juliol de 2019 a Sant Joan de Moró. Donarà cobertura a 12 localitats de la província de Castelló, que formen part de l'àrea de gestió del Consorci C2 Província de Castelló.