roda premsa Millars

La Fundació Caixa Castelló, amb la col·laboració de Bankia, està desenvolupant diverses accions de millora ambiental en el Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars. Aquest matí, en l'Ajuntament de Borriana, s'ha presentat la iniciativa que permetrà eliminar, entre altres actuacions, plantes invasores en una superfície d'unes cinc hectàrees en els termes municipals d'Almassora, Vila-real i Borriana.
Els treballs s'estan centrant en esbrosses selectius d'herbàcies i curta d'espècies invasores -canya, pitera i ricí- per a optimitzar la vegetació autòctona en el riu. Així mateix s'estan realitzant tasques de manteniment en plantacions realitzades amb anterioritat amb espècies com el pollancre, el salze, el lledoner o arbustos propis com el llentiscle, més adequats en la zona.
Les tasques impulsades per la Fundació Caixa Castelló i Bankia abasten entorn de quatre hectàrees. A Almassora, en l'àrea recreativa de les Llacunes, sobre una superfície de 1,5 hectàrees es realitzen esbrosses en els marges exteriors de les tres llacunes, cort de canyar i ricí i retirada de restes de manteniment d'arbres.
A Borriana, en l'àrea recreativa de la Cossa, sobre una superfície de 1,2 hectàrees s'efectuen esbrosses d'herbàcies, tall de canyar i retirada de restes, mantenint els arbres plantats anteriorment. Així mateix es plantarà pollancre, lledoner i llentiscle.
Finalment, a Vila-real, en el meandre del Termet, els esbrosses se centren en la retirada de canyar i restes d'altres plantacions, així com en la plantació de salzes.
Tots els treballs estaran finalitzats abans que acabe l'any. Des del Consorci del Paisatge Protegit del Riu Millars, que integren els ajuntaments de Borriana, Almassora i Vila-real; la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, s'ha agraït la implicació de la Fundació Caixa Castelló i Bankia en aquestes accions de conservació ambiental del riu i el seu entorn.