La regidoria de Joventut ha fet pública l'oferta de cursos de formació que s'inicien amb l'arribada del nou curs i el mes d'octubre i que suposa una gran varietat quant a les matèries i continguts que podran cursar-se tant durant l'últim trimestre de l'any com durant els primers mesos de 2018. D'entre els diferents cursos, destaca una vegada més el que va destinat a aquelles persones que desitgen posseir el títol de Monitor/a d'activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil, que des de fa anys ofereix el Casal Jove i que “sempre ha tingut una gran acceptació per part de la gent de Borriana a causa de la bona reputació amb la qual explica dins de la nostra oferta formativa”, tal com ha destacat l'edil de l'àrea, Lluïsa Monferrer. La formació consta de 310 hores entre les 150 hores lectives i les 160 de pràctiques que realitzen les persones inscrites i que equival a la Certificació Professional de Dinamització d'Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil. El curs començarà a impartir-se a partir del 21 d'octubre i s'allargarà fins al 26 de maig del pròxim any, ja que les sessions s'impartiran cada dissabte, en horari de 09:30 hores a 14:30 hores. Pel que a Formació Permanent respecta, a partir del 4 de novembre tindrà lloc el Curs de Menjador en Centres d'Ensenyament, a través de Recursos Psicopedagògics del Monitor/a. Constarà d'una durada total de 32 hores que es repartiran en sis sessions a celebrar cada dissabte entre les 09:00 i les 14:00 hores.


A més, des de Joventut també s'ofereix l'apartat d'Educació No Formal, el curs de Preparació per a la proves de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià en els graus Mitjà i Superior. Dins de cada grau s'establiran dos grups. En el Grau Mitjà el grup A rebrà la preparació els dilluns de 19:00 a 20:30 hores, mentre que el grup B ho farà els dimecres entre les 10:00 i les 11:30 hores. Per al Superior, els horaris seran dimecres de 19:00 a 20:30 hores i divendres de 10:00 a 11:30 hores, per a “oferir tant els horaris matinals com a vespertins, i així facilitar que tothom puga inscriure's per a obtenir els títols de la prova de la JQCV” com s'ha indicat des de la regidoria.


Una any més, també s'ofereix el curs de 30 hores de Llenguatge de Signes, que tindrà lloc els dissabtes de 09:30 a 14:30 hores. Impartit per FESORD, el Nivell A.1.1 ho farà al novembre i desembre, mentre que el Nivell A.1.2 rebrà el curs durant els mesos de gener i febrer de 2018. I a més, del Taller d'Escacs que tindrà lloc els dissabtes del mes d'octubre d'onze a dotze hores i el de Manipulador d'Aliments que s'impartirà durant tres hores el 25 de setembre entre les 17:00 i les 20:00 hores, la novetat enguany està en els Tallers Tecnològics tant per a joves com a adults. La formació “Crea la teua pròpia Web o Blog amb wordpress” serà impartida per Gamesonomy els dilluns del mes de novembre entre les 18:30 i les 20:30 hores. Des del departament de Joventut s'ha recordat que les inscripcions per a tots els cursos de formació ja poden realitzar-se en horari de 10:00 a 14:00 hores en el Casal Jove durant el mes de setembre, i en eixe mateix horari i de 16:00 a 20:00 hores durant el mes d'octubre.