La regidoria de Joventut presenta les cinc activitats que es realitzaran en diferents punts de la ciutat per intentar atreure al major nombre de participants i diversificar l'oferta existent fins ara

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de Borriana, Lluïsa Monferrer, ha presentat al costat del tècnic del departament, Vicent Sorribes, les activitats i tallers que han programat per al mes de juliol i que tindran als nens i nenes de Borriana com a protagonistes de cadascun d'ells. Tal com ha explicat Monferrer durant la roda de premsa celebrada en les dependències municipals, “els tallers es realitzaran durant cada dijous del mes de juliol i a diferència d'altres estius, hem volgut diversificar els llocs en els quals se celebraran perquè l'oferta arribe al major nombre de xiquets i xiquetes i puguen participar en aquells que els resulten més atractius, gràcies també a la col·laboració que hem tingut de les associacions de veïns”. L'única excepció quant al dia de celebració seran els tallers i activitats programades pels monitors que estan realitzant el curs oficial al Casal Jove, i que aquest any podran començar a realitzar pràctiques del curs el dimarts dia 19 al parc de Quarts de Calatrava. Sota el nom de “Gaudim al Nostre Poble” la programació pretén oferir una “variada oferta que anirà des de tallers de cuina fins al teatre o astronomia”. La mateixa Monferrer ha volgut puntualitzar que “tots els tallers tindran lloc entre les set i les nou de la tarda, amb la intenció de cobrir les hores en què molts xiquets i xiquetes no poden gaudir d'altres ofertes estiuenques, i alhora, facilitar que es recorde un mateix horari per a totes les activitats”.
En el detalls dels diferents tallers que tindran lloc durant el mes juliol, el tècnic del Casal Jove, Vicent Sorribes ha donat una detallada explicació de cadascun d'ells, encara que ha començat “animant a la participació en el primer dels tallers del que solament direm que compta amb els quatre elements (foc, aire, aigua i terra) com a fil conductor. Esperem que aquest primer dia siga una grata sorpresa per a tots els assistents” al taller dels quatre elements que se celebrarà a Santa Bàrbera el 7 de juliol. En canvi, Sorribes si que ha ofert més peculiaritats sobre el segon dels tallers “que tindrà lloc a La Serratella el dijous dia 14, i que oferirà Educachef, en el que es convertirà en una classe de cuina per a xiquets i xiquetes, i que serà l'única de les activitats per les quals és necessari inscriure's prèviament, la qual cosa podrà fer-se en horari de 9 a 12 del matí en el polifuncional de La Serratella.”
Per a la tercera de les setmanes del mes, la regidoria de Joventut ha inclòs dos esdeveniments que arribaran el dimarts 19 i el dijous 21. La primera d'elles estarà dissenyada i coordinada pels monitors que aquest estiu accedisquen al curs oficial que té lloc en el Casal Jove. Com ha recordat Sorribes “creiem que és una bona oportunitat tant per als futurs monitors que realitzaran directament les primeres pràctiques, com per als participants que podran gaudir d'una variada sessió de tallers. Cal destacar el nivell dels monitors formats a Borriana, ja que des de fa anys estan presents a les escoles d'estiu municipals i també en aquelles creades des de la iniciativa privada, la qual cosa és garantia d'entreteniment per als menors”. Finalment, Sorribes ha explicat que “el tercer dels dijous del mes arribarà l'activitat de teatre a la Torre del Mar, on l'hem volgut situar per ser la ubicació tradicional a Borriana en les quals se celebren els cicles de teatre. Allí, els més petits treballaran aspectes com l'expressió corporal o les dinàmiques de grup”.
Per a l'últim dijous de mes, el dia 28 de juliol, queda reservada la sorpresa final en la Confraria de Pescadors del Port amb “la simulació d'un planetari en forma d'iglú, en el qual els menuts aniran entrant per torns i podran gaudir durant uns vint minuts de l'observació del cel, en una espècie de viatge espacial que podrá, fins i tot, permetre'ls trobar algun que un altre extraterrestre”.