L'últim dissabte de les Festes de la Mare de Déu de la Misericòrdia, preludi de l'últim dia de celebracions, ha estat marcat per la creixent participació dels veïns i veïnes de la ciutat, malgrat que l'amenaça de precipitacions ha estat present quasi a cada moment de la jornada.
Després de la solemnitat marcada per la celebració del dia de la Patrona en la ciutat durant el divendres, de nou Borriana recuperava les ganes de celebracions ja des del matí, quan de nou els festejos taurins han pres El Pla i la Plaça Major amb l'exhibició matinal d'un bou brau d'Adolfo Martín amb el patrocini de Els Braus Satine. Uns festejos on a la vesprada també han volgut estar presents les Reines Falleres, Elena Collado y Silvia Martínez, junt a la regidora Lluïsa Monferrer, i acompanyades com ja fa vàries jornades per la representació de les Bellees del Foc d'Alacant.

També les persones més majors, i els i les més xicotetes de la ciutat han tingut el seu protagonisme en la penúltima jornada de festes, ja que com cada cap de setmana de celebracions, la Llar Fallera ha acollit el ball de la tercera edat, mentre la Plaça de la Mercè era presa per desenes i desenes de xiquets que han pogut gaudir de l'última de les vàries activitats celebrades durant la Misericòrdia, i que en aquesta ocasió ha tingut a una ruta mundial pels cinc continents com a principal al·licient. A escassos metres, la Mercy Food&Music Fest ha tornat a omplir de música i ambient una vesprada-nit més de les festes, encara que les mirades cap al cel indicaven els nervis per les possibles precipitacions. Un altre dels protagonistes positius quant a la participació durant les Festes en honor a la Misericòrdia, les iniciatives de les penyes incloses en la programació oficial de les celebracions patronals, han tornat aquest dissabte a animar la nit, amb fins a cinc festes temàtiques que un any més han completat l'ampliada i renovada programació de la Regidoria de Festes. Mentre en el recinte taurí s'apuraven els últims festejos amb el bou embolat de la nit, en el Recinte de Festes tornava a quedar clar l'augment de la participació després de la reubicació de l'espai en la zona de la Plaça de la Fira, on l'orquestra Supermagic ha tancat una sèrie d'actuacions d'alt nivell durant les nits de Misericòrdia.
Encara que els i les borrianenques seguiran preocupats mirant al cel, en els carrers més cèntrics de la ciutat i El Pla, tot està llest perquè un dels actes més emblemàtics de les celebracions patronals, la Batalla de Flors, tanque a partir de les sis i mitja de la vesprada i amb tot el seu color i alegria, els deu dies de celebracions en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia. La piroctècnia Martí posarà un any més el la cirereta amb el Castell de Focs Artificials que tindrà lloc en la Plaça de la Fira a partir de les 21:00 hores.