S'imposa en les dues categories seguida de L'Escorredor i Sant Josep en les majors i de L'Escorredor i Don Bosco en la infantil

 

La Falla Barri València ha aconseguit per cinquè any consecutiu imposar-se en els premis de les Creus de Maig de Borriana. Ha sigut la Llar Fallera el lloc que ha acollit la cerimònia de lliurament dels Premis als vuit millors conjunts tant en categoria absoluta com a infantil, a més dels dos premis a les millors Creus, que en aquesta ocasió han recaigut en la Falla Don Bosco en categoria infantil i també la del Barri València en les majors.

Pocs minuts després de les cinc de la vesprada, les Reines Falleres, Elena Collado i Silvia Martínez es trobaven amb la presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer, l'alcadesa de Borriana, Maria Josep Safont i el conjunt de representants falleres tant de les comissions com de les Corts d'Honor i les Dames de la Ciutat, per a iniciar la cercavila que les portaria fins a la Llar Fallera.

Allí, molts i moltes dels fallers i falleres ja esperaven al moment en que les Corts d'Honor, les Reines i les autoritats prengueren el seu lloc en l'escenari per a començar a conèixer el llistat de conjunt premiats en aquestes Creus de Maig de 2017. En la categoria infantil han sigut la Falla Don Bosco en tercer lloc i la del Barri L'Escorredor en segon les que han acompanyat en el podi a la Falla Barri València. També Don Bosco ha arreplegat la banderola que l'acreditava com a millor creu.

I en la màxima categoria, i tal com molts havien previst ja amb antelació, de nou L'Escorredor i Barri València semblaven les favorites a priori. I es van complir els pronòstics, ja que després de conèixer que la Falla Societat Sant Josep era tercera, tan sols va caldre escoltar que L'Escorredor es feia amb el segon lloc i Barri València revalidava un any més el seu premi al millor conjunt de les Creus de Maig 2017 de Borriana. Una vegada acabada la gala de lliurament cadascuna de les comissions falleres es dirigia fins al seu centre de reunió al costat de les Creus per a seguir gaudint d'un dia de festa al costat de les xarangues que acompanyaven a cadascuna d'elles. En el casal Faller de la Falla Barri València l'alegria era més que palesa, al costat de l'admiració d'aquells i aquelles que encara no havien visitat l'impressionant jardí i les Creus de la falla.

Tal com coincidien a assenyalar la regidora de Festes i presidenta de la JLF, Lluïsa Monferrer, i l'alcaldessa Maria Josep Safont que van presidir l'acte de lliurament de premis, “un any més hem pogut vore en els carrers de Borriana els espectaculars, artístics i delicats treballs de les comissions falleres de la nostra ciutat, que en aquesta primera setmana del mes de maig han mantingut ben viva la tradició de les Creus de Maig i l'han convertit un any més en un referent i atractiu molt especial dins del calendari faller”. 

 

PREMIS CREUS DE MAIG 2017

 

1-FALLA BARRI VALÈNCIA

2-L'ESCORREDOR

3-SOCIETAT SANT JOSEP

4-DON BOSCO

5-BARRI QUARTS DE CALATRAVA

6-BARRI LA VILA

7-BARRI D'ONDA

8-BARRI LA MERCÈ

 

PREMIS INFANTILS CREUS DE MAIG 2017:

 

1-FALLA BARRI VALENCIA

2-L'ESCORREDOR

3-DON BOSCO

4-BARRI LA BOSCA

5-SOCIETAT SANT JOSEP

6-BARRI LA MOTA

7-BARRI LA MERCÈ

8-BARRI LA VILA