El ninot de la Falla de la Mercè “Tres vegades coronada” de l'artista Loren Fandos s'imposa en la màxima categoria, mentre que la peça de “El silenci de les mans” de Paco Martínez Heredia aconsegueix l'indult en infantil

 

La sala d'exposicions del CMC La Mercè de Borriana presentava un espectacular aspecte minuts abans de fer pública la decisió presa per les 19 agrupacions falleres de la ciutat a l'hora de votar pels Ninots Indultats d'aquest any. Especialment els exteriors on desenes i desenes de fallers i falleres esperaven el moment que les Reines Falleres, Elena Collado i Silvia Martínez lliuraren les banderoles acredidatives dels “Ninots” que aquest any se salvaran de la Cremà del 19 de març. Els crits d'alegria s'han escoltat en primera instància en les goles dels i les membres de la Falla del Barri de València, que de mans de la Reina Infantil, Silvia Martínez, saltaven d'alegria en saber que el Ninot pertanyent al monument infantil “El Silenci dels mans” era el més votat. La mateixa alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, acompanyada de la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer i del President de la Federació de Falles, Salvador Doménech han volgut ser els primers a felicitar als representants del Barri de València.

A continuació, ha estat la màxima representant fallera de Borriana, la Reina Elena Collado Torralba, la que ha obert el sobre en el qual s'indica el nom de la Falla guanyadora del Ninot Indultat de 2017 per més tard començar a desfilar entre totes les obres exposades i crear un silenci que fins al moment no s'havia viscut a la sala d'exposicions. Després d'una primera desfilada en la qual ha repassat tots i cadascun dels Ninots que optaven a ser indultats, Elena Collado no ha pogut aguantar un moment més el somriure en passar al costat dels representants de la Falla de la Mercè, que han esclatat en crits d'alegria en saber que, per segon any consecutiu, han aconseguit el premi de el “Ninot Indultat” de les Falles de Borriana. D'aquesta forma, la Falla de la Mercè s'emporta els 500 euros amb els quals es dota el premi en la màxima categoria, mentre que els de el Barri de València veuen premiat el seu Ninot amb 350 euros, en una exposició que es mantindrà oberta en el CMC La Mercè perquè tots els veïns, veïnes i visitants de la ciutat puguen contemplar les obres que aquest any s'han presentat per ser indultades.