Per motius d'agenda, les representacions d'una de les habituals premiades en el certamen tindran lloc durant els propers 2 i 3 de desembre

 

La regidora de Festes de l'Ajuntament de Borriana, Lluïsa Monferrer, ha presentat al costat dels membres de la Falla Centre Espanya de Borriana, l'obra de teatre especialment escrita per al proper concurs de Teatre en Valencià que cada principi d'any es duu a terme a la ciutat. Malgrat que la gran majoria de peces que durant aquesta edició es representaran en el Payà arribaran a l'escenari durant els propers mesos de gener i febrer, la gran quantitat d'actes ha fet que des de la regidoría i des de la mateixa falla hagen decidit avançar les seves representacions a principis d'aquest mes. Tal com ha explicat la mateixa regidora “volem agrair per partida doble el treball que cada any implica a desenes de persones en la preparació i representació de les obres, i a més a la Falla Centre Espanya per haver accelerat tot el possible les seves preparacions perquè es puga dur a terme aquest proper divendres dia 2 i el dissabte dia 3 de desembre”.

En la presentació del sainet que estarà dirigit per Vicent García, s'ha avançat la data de representació a aquesta mateixa setmana, però com explica el mateix director “entrem dins del concurs i ho hem fet gràcies al treball realitzat durant moltes nits de les últimes setmanes, en les quals actors, actrius i tots els implicats en l'obra han demostrat que cada dia ens acostem més als professionals del teatre gràcies al sacrifici i l'interès de tota la falla”. A més, García ha volgut agrair que “després de més de deu anys, José V. Tormos seguisca col·laborant amb nosaltres i haja tornat a escriure un sainet que segur que ens permetrà mantenir el nivell d'anys anteriors”, i que ha portat a la Falla Centre Espanya a ser una de les més premiades en les diferents categories del concurs.

El mateix guionista de l'obra, José V. Tormos ha volgut explicar algun dels detalls de l'argument de l'obra, en la qual el públic trobarà “una paròdia en la qual un metge ha d'intentar solucionar alguns problemes familiars derivats del cobrament d'una herència, i com els diferents personatges que passen per la consulta del doctor, van prenent part en una història amb la qual segur que es divertixen i riuen tots els assistents”.

Finalment, el director Vicent García ha puntualitzat que “en principi solament anàvem a dur a terme dues representacions, però creiem que el públic de més edat mereixia un horari que s'adapte a les seves necessitats ja que són alguns dels que més interès mostren en aquestes representacions. Així, el divendres tindrà lloc la representació a les 22:30 hores en el Payà, però el dissabte realitzarem una doble sessió a les 18:30 hores i l'habitual de les 22:30 hores”. Finalment, la regidora Lluïsa Monferrer ha volgut “convidar a tots els veïns i veïnes tant de Borriana com de les localitats veïnes a tornar a participar de forma massiva com a públic de les representacions, ja que en les últimes edicions hem percebut tant un augment quant a l'assistència com grans millores en la creació, guionització o representació dels coneguts com “sainets dels Falles de Borriana”.